Românii merg la Mamaia sau Eforie în ciuda prețurilor: 100-120€, cazarea. În Thassos, e la jumătate

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 18.06.2024 - 14:52
Românii se înghesuie la Mamaia sau Eforie în ciuda prețurilor: 100-120 €, cazarea o noapte - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)
Românii se înghesuie la Mamaia sau Eforie în ciuda prețurilor: 100-120 €, cazarea o noapte - Foto: captură ecran
Românii se înghesuie la Mamaia sau Eforie în ciuda prețurilor: 100-120 €, cazarea o noapte - Foto: captură ecran

Românii se înghesuie la Mamaia sau Eforie, în vârful sezonului estival, în ciuda prețurilor mari din lunile iulie și august. Costul mediu al unui pachet de cazare ajunge la circa 2.400 lei, adică la 100-120 € o noapte de cazare. În Thassos, tarifele sunt și la jumătate.

SHARE

Ritmul rezervărilor în stațiunile de pe litoralul românesc al Mării Negre a înregistrat o creştere cu 40% în ultima săptămână, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, fiind momente în care se înregistrează o cerere de rezervare și la fiecare 10-12 secunde.

Pentru lunile iulie - august, durata medie a sejurului este de 4-5 nopţi, iar valoarea medie a pachetului turistic este de 2.408 lei. potrivit datelor Litoralulromanesc.ro, cel mai mare turoperator pe acest segment de turism, potrivit datelor Litoralulromanesc.ro, cel mai mare turoperator pe acest segment de turism. 

Citește și: Vama Veche a ajuns să fie la fel de scumpă ca Mamaia. Cât costă să închiriezi un șezlong

Românii se înghesuie la Mamaia sau Eforie în ciuda prețurilor: 100-120 €, cazarea o noapte

”Temperaturile ridicate din ultima vreme şi ofertele bune la cazări îi determină pe românii care nu şi-au făcut încă planuri de vacanţă să îşi rezerve sejururi pentru acest sezon în hotelurile de la Marea Neagră.

Cifrele Litoralulromanesc.ro, cel mai mare turoperator pe acest segment de turism, arată că în ultima săptămână ritmul rezervărilor a înregistrat o creştere cu 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, fiind momente în care se înregistrează o cerere de rezervare la fiecare 10-12 secunde”, informează reprezentanții Litoralulromanesc.ro.

Cele mai multe rezervări făcute în această perioadă sunt pentru lunile iulie - august, având o durată medie a sejurului de 4-5 nopţi şi o valoare medie a pachetului turistic de 2.408 lei, conform touroperatorului. 

Citește și: Peste 35% din români merg în străinătate în vacanța de vară. Buget mediu: 780 €. Destinațiile alese

Adică, mulți români aleg să plătească în medie 480 € pentru a merge 4-5 nopți la Mamaia, Eforie, Neptun sau Jupiter, de exemplu, în iulie - august, respectiv 100-120 € pe noapte.

Singur, un „boost” este dat rezervărilor și de faptul că bugetarii au început să primească noile carduri de vacanță de 1.600 lei, față de 1.450 lei cât a fost în 2023. Iar, evident, hotelierii profită de clienții captivi.

Citește și: FOTO Vacanță în Halkidiki? Cât costă să mergi la plajă: bere - 5 €, cola – 3,5 €, șezlong GRATIS

În Thassos, „insula românilor”, sau în Halkidiki, tarifele sunt și la jumătate față de litoralul românesc în iulie-august

Luând drept etalon valoarea medie a pachetului turistic de 2.408 lei pentru 4-5 nopți pe Litoral, Newsweek a căutat alternative de cazare la același preț într-unele din cele mai îndrăgite destinații de vară de către români, insula Thassos, supranumită și „insula românilor” de câțiva ani buni, și în Halkidiki. 

În Thassos, de exemplu, prețul pentru 5 nopți de cazare pentru 2 adulți, în perioada 15 - 20 iulie, pornește de la 1.207 lei (240 € sau 48 €/noapte), la o pensiune de 3* cotată „Fabulos” pe Booking.com. Adică, e și cu 50% mai ieftin decât pe litoralul românesc.

Citește și: Vacanță în Paralia Katerini. Cât costă un sejur de 7 zile: ”Și să vrei nu ai pe ce să cheltui bani”

Iar în Halkidiki prețul pentru 5 nopți de cazare pentru 2 adulți, în perioada 5 august - 10 august, pornește de la 1.281 lei (256 € sau 51 €/noapte), la o pensiune de 3* cotată „Foarte bine” pe Booking.com. Următoarele oferte sunt la 1.530 lei (306 €) și 1.602 lei (320 €). 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te