VIDEO Jefuit în lift. Un bărbat a rămas fără 8.000 de lei după ce a urcat un etaj cu un necunoscut

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 04.05.2023 - 18:54

Un bărbat a rămas fără o sumă mare de bani după ce a intrat în scara blocului cu o persoană necunoscută. Victima a fost urmărită după ce a ridicat banii de la o companie de transfer din apropiere. Totul a fost înregistrat pe camerele de supraveghere.

SHARE

Un bărbat a fost jefuit chiar în blocul în care locuiește. O persoană necunoscută a intrat cu el în scara blocului și acolo i-a luat o sumă impresionantă pe care o ridicase de la o instituție financiară care furnizează servicii de transfer de bani. 

Hoțul a avut un complice, acesta a stat să păzească intrarea în bloc. Întreaga operațiune a celor doi infractori a fost înregistrată pe camerele de supraveghere. 

Jefuit în lift. Un bărbat a rămas fără 8.000 de lei după ce a urcat un etaj cu un necunoscut

S-a întâmplat în București. Cei doi hoți au fost prinși recent de poliție, însă fapta a fost comisă în luna ianuarie.  

”La data de 3 mai 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 13 Poliție au reținut un bărbat, în vârstă de 48 de ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt.

În fapt, la data de 26 ianuarie 2023, Secția 13 Poliție a fost sesizată de către un bărbat, cu privire la faptul că, în urmă cu o zi, în timp ce se afla în liftul blocului, o persoană necunoscută i-ar fi sustras din borsetă 8.000 de lei.    
   
În urma cercetărilor și investigațiilor desfășurate au fost identificați doi bărbați, de 47, respectiv 48 de ani, bănuiți de comiterea faptei, ambii cunoscuți cu preocupări de natură infracțională”, a transmis Poliția Capitalei într-un comunicat de presă.

Investigatorii au descoperit că, pe 25 ianuarie 2023, în jurul orei 14.00, ”în baza unei înțelegeri prealabile, cei doi bărbați ar fi urmărit persoana vătămată din incinta unui supermarket din Sectorul 3, până la adresa de domiciliu, moment în care, bărbatul de 47 de ani ar fi rămas lângă scara de bloc pentru a asigura locul, iar celălalt ar fi intrat în lift cu persoana vătămată, apoi, profitând de neatenția sa, i-ar fi  sustras din borsetă 8.000  de lei”.

Citește și: VIDEO O nouă modă la hoți: Benzinărie și magazin jefuite rapid de o bandă stradală

Pe imagini se vede cum victima este urmărită din momentul în care ridică suma de la un oficiu MoneyGram aflat în incinta unui supermarket. Apoi bărbatul, cu plase pline de cumpărături în mâini este urmărit prin parcare până la bloc. 

 

O altă cameră de supraveghere surprinde momentul în care bărbatul intră în scara blocului, urmat de un vecin, cel mai probabil, apoi de hoț (în tricou alb vorbind la telefon).

Vecinul urcă în lift, iar hoțul îl urmează pe bărbatul care i-a devenit victimă.

 

”În baza mandatelor de aducere puse în aplicare, cei doi bărbați au fost depistați și conduși la audieri. La data de 3 mai a.c., bărbatul de  48 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală. Față de celălalt bănuit s-a dispus cercetarea acestuia în stare de libertate.

Citește și: Hoți deghizați în polițiști au descins la un traficant, i-au luat drogurile și l-au lăsat la Parchet

Cercetările sunt continuate de către Secția 13 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și complicitate la furt”, a mai transmis Poliția.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te