Un veterinar român fura noaptea cai și dimineața îi ducea la abator. Cum a fost prins?

DE Alin Crișan | Actualizat: 07.06.2024 - 21:47
Un veterinar român fura noaptea cai și dimineața îi ducea la abator. Cum a fost prins? - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Un tehnician veterinar fura noaptea cai și dimineața îi ducea la abator. În trei ore ajungeau „direct pe bandă” la Suceava.

SHARE

În loc să îngrijească animalele, un tehnician veterinar s-a specializat în tranșarea animalelor. Cumpăra din târguri și iarmaroace cai, pe care îi transporta direct la abator. Când nu găsea de cumpărat, îi fura. S-a întâlnit în cele din urmă cu legea, dar a scăpat ieftin.

Un veterinar român fura noaptea cai și dimineața îi ducea la abator. Cum a fost prins? 

În seara zilei de 4 octombrie 2021, C.A. a legat în curtea casei sale din Vișani o iapă roaibă pe care o împrumutase de la un vecin, D.V., pentru a o folosi la muncile gospodărești. În fața curții priponise o altă iapă, șargă și brează, lăsând liber un mânz. A doua zi de dimineață, cele trei cabaline dispăruseră. Le-a căutat prin împrejurimi, dar și-a dat repede seama că fuseseră furate. A apelat la poliție, dar deja era prea târziu.

Un vecin a povestit că auzise câinii lătrând în noaptea respectivă și, ieșind pe balcon, văzuse doi bărbați îmbrăcați în negru, cu glugile pe cap, ducând de funie trei cai dinspre casa lui D.V., spre strada Sf. Ilie.

A văzut apoi o autoutilitară Mercedes Transporter ieșind din spatele parcului din zonă. Camerele video din oraș au surprins mașina parcurgând în jurul orei 3.30 șoseaua Bucium și bulevardul Poitiers și îndreptându-se spre ieșirea din municipiu. La ora 6.49, mașina intra deja pe poarta unui abator din județul Suceava.

Unul dintre hoți a fost identificat în persoana lui Simon Palaghia. Tehnician veterinar, acesta își făcuse o profesie din procurarea de cai din târgurile județului, în vederea abatorizării. Animalele erau fie cumpărate, fie furate de Palaghia sau de alți samsari. Nu avea pretenții ca animalele să fie microcipate.

Nici cele trei animale furate de la C.A. nu erau de altfel înregistrate. Abatoarele nu solicitau întotdeauna acte. Dacă era cazul, Palaghia dispunea de certificate sanitar-veterinare de sănătate falsificate. În ziua de 5 octombrie 2021, folosise 10 astfel de certificate, aparent emise în Bistrița-Năsăud.

Dintr-o convorbire telefonică purtată de Palaghia cu un angajat al abatorului sucevean, a rezultat că tehnicianul care preluase cele trei cabaline aduse din Vișani intuise că animalele erau furate, dar nu-și bătuse capul. Într-o altă conversație, lui Palaghia i se oferă spre vânzare o iapă furată. „Da’ treb’ dusă direct pe bandă, înțelegi?”, i-a spus interlocutorul.

Citește mai multe pe Ziarul de Iași.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te