Un bărbat a fost împușcat în picior de polițiști. A amenințat forțele de ordine cu un topor

DE Catinca Doboș | Actualizat: 03.05.2024 - 14:57
Un bărbat a fost împușcat în picior de polițiști. A amenințat forțele de ordine cu un topor - Foto: Profimediaimages.ro (Imagine cu caracter ilustrativ)

Un bărbat de 37 de ani a fost împușcat în picior de polițiști după ce a amenințat forțele de ordine cu un topor. Poliția s-a deplasat la domiciliul bărbatului, care se afla într-un conflict verbal cu sora lui. Femeia a fost cea care a sunat la 112.

SHARE

Un bărbat de 37 de ani a fost împuşcat în picior de către polițiștii Capitalei. 

Bărbatul a amenințat cu un topor poliţiştii care încercau să-l imobilizeze în urma unui conflict anterior cu sora sa, a informat, vineri, Poliţia Capitalei, conform Agerpres.

Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 4 Poliţie au fost sesizaţi în jurul orei 22:30 cu privire la faptul că, la o adresă din Sectorul 1, o femeie este ameninţată de către fratele său cu un obiect tăietor-înţepător.

Citește și: Peste 260.000 de euro, descoperiți de Poliția de Frontieră Giurgiu. Unde erau ascunși?

La fața locului, polițiștii au găsit un bărbat de 37 de ani care avea un comportament agresiv și care avea asupra sa un obiect contondent. Bărbatul le-a spus polițiștilor să nu pătrundă în domiciliul său.

„Astfel, poliţiştii au luat legătura cu sora bărbatului, care le-a relatat poliţiştilor faptul că, în urma unui conflict verbal, ar fi fost ameninţată de fratele ei cu un obiect tăietor-înţepător, iar ulterior aceasta a părăsit incinta locuinţei, fără să fi suferit vătămări.

Citește și: 1,2 tone de droguri, confiscate de Poliția Română în 2023. Au distrus substanțele

Având în vedere că bărbatul prezenta un comportament agitat şi era incoerent în vorbire, refuzând orice contact cu poliţiştii, s-a solicitat sprijinul unei echipe de negociatori şi al unei echipe de asalt, din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale. 

În momentul ajungerii acestora, persoana în cauză nu a cooperat cu negociatorii şi nu a dorit sa iniţieze contact cu aceştia, fiind agresiv verbal, fapt pentru care echipa de asalt a pătruns în forţă în curtea imobilului.

Citește și: Poliţia dintr-un judeţ are mari probleme de credibilitate. Ce se întâmplă

Având în vedere că, la momentul pătrunderii poliţiştilor, bărbatul a devenit agresiv şi s-a apropiat ameninţător cu toporul către aceştia, încercând să-i lovească, conform procedurilor legale, unul dintre membrii echipei a executat foc, la nivelul membrului inferior stâng, cu armamentul din dotare, respectiv arma cu muniţie de cauciuc", se precizează în comunicat.

Bărbatului i-au fost acordate îngrijiri medicale

La faţa locului a fost prezentă şi o echipă de prim-ajutor, bărbatului fiindu-i acordate îngrijiri medicale, menţionează sursa citată, care adaugă că, întrucât în urma utilizării armamentului, suspectul a suferit leziuni la nivelul membrului inferior stâng.

Citește și: Poliţia din Vama Veche, jenant. Îşi desfăşoară activitatea într-un container

El a fost transportat la spital, în stare stabilă, pentru investigaţii suplimentare.

Poliţia Capitalei precizează că poliţiştii nu au suferit vătămări în urma intervenţiei.

Percheziții în casa bărbatului

De asemenea, în interiorul casei au fost găsite şi ridicate, în vederea cercetărilor, un obiect tăietor-înţepător şi un topor.

"În continuarea activităţilor procedurale, s-a completat formularul de evaluare a riscului, constatându-se faptul că există un risc iminent, motiv pentru care, împotriva bănuitului a fost emis un ordin de protecţie provizoriu, pe o perioadă de 5 zile.

Citește și: Salariu 36.000 lei/lună la DIICOT. Sporuri: 10.000 lei/lună. Cum s-a ocolit austeritatea guvernului?

De asemenea, persoana vătămată şi-a exprimat consimţământul referitor la purtarea unui dispozitiv electronic de monitorizare, pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice, fiind dispusă astfel măsura purtării, de către autor, a unei brăţări electronice", informează DGPMB, conform Agerpres.

Cercetările sunt continuate de către Secţia 4 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cu privire la săvârşirea infracţiunii de ameninţare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te