Recunoașteți personajul? Actrița iubită de mii de copii renunță la film la 14 ani. Astăzi e ziua ei

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 16.11.2023 - 21:26
Recunoașteți personajul? Actrița iubită de mii de copii își sărbătorește astăzi ziua de naștere - Foto: Captură video / imagine cu caracter ilustrati
Așa arată acum Lulu Mihăescu, actrița din Veronica, Sursa foto: Facebook

Cine a vizionat filmul Veronica (1972) își aduce aminte, cu siguranță, de micuța protagonistă, care, la doar 4 ani, a interpretat cu măiestrie un rol atât de complex și de iubit de publicul român. Astăzi, actrița își sărbătorește ziua de naștere. Iată cum arată.

SHARE

În 1972 a apărut filmul Veronica, iar actrița principală a câștigat inimile tuturor. La debutul său, Lulu Mihăescu avea numai patru ani. A fost comparată cu Shirley Temple, dar a renunțat la faima din România pentru o viață simplă peste hotare.

Filmul Veronica a consacrat-o pe fetița Lulu, de la vârsta de 4 ani 

Actrița Lulu Mihăescu a cucerit inimile multor generații de copii, dar și de adulți, prin rolul simpaticei Veronica, acum 50 de ani. Unul dintre cele mai iubite filme românești din toate timpurile, al Elisabetei Bostan, a fost lansat în 1972, iar Lulu Mihăescu avea doar patru ani când a interpretat rolul Veronica.

Citește și: Artist român de geniu, pictează paralizat cu pensula legată de mână. E la pat când îl arestează

Ulterior, în 1973 s-a lansat filmul Întoarcerea lui Veronica, iar și de această dată, fetița cu talent cât carul a intrat în inimile celor care o priveau pe ecranul cinematografului.

Alături de nume mari ai actoriei precum Margareta Pâslaru, Dem Rădulescu, Vasilica Tastaman, Angela Moldovan, George Mihăiță și Manuela Hărbor (pe atunci, având și ea tot 4 ani), Luminița Mihăescu a interpretat rolul unei fetițe orfane, care locuia la casa de copii. Atunci când împlinește cinci ani, micuța primește în dar de la Zâna Zânelor- Margareta Pâslaru- o trăistuță fermecată.

Dar pentru că nu ascultă sfaturile și nu este darnică cu ceilalți copii, trăistuța îi este luată și pe toată durata filmului, acțiunea se învârte în jurul eforturilor făcute de Veronica pentru a o lua înapoi. Așa ajunge să facă cunoștință cu tot felul de personaje fantastice, să intre și să iasă din belele.

Scenariul filmului care a consacrat-o pe Lulu Mihăescu, actrița din Veronica, a avut la bază fabulele lui La Fontaine. Alături de ea, din distribuție au mai făcut parte Angela Moldovan, care a interpretat-o pe Smaranda, îngrijitoarea din căminul de copii. Vasilica Tastaman a fost Vulpea, Dem Rădulescu-Motanul Dănilă. Iar, George Mihăiţă i-a dat viață șoricelului Aurică.

A mai jucat în trei filme, apoi s-a retras și a plecat din țară

Câțiva ani mai târziu, actrița in Veronica a mai apărut în 3 filme, între anii 1976-1986, „Mama”, „Saltimbancii” și „Un saltimbanc la Polul Nord”, toate în regia celei care o descoperise, Elisabeta Bostan.

Luminița Mihăescu a luat apoi decizia de a se retrage din lumea cinematografică și s-a axat pe o altă pasiune a sa, muzica. Astfel, la începutul anilor ’90 a cântat la clape în formația Timpuri Noi. În 1996, artista a părăsit definitiv România și s-a stabilit în Vancouver, Canada, acolo unde locuiește și astăzi.

Citește și: Dramele Didei Drăgan: A vrut să își ia viața de mai multe ori. Părăsită pentru o colegă de scenă

Acum, Luminița Mihăescu este profesoară de pian, este căsătorită tot cu un român (purtând numele de Luminița Petre), iar împreună au o fiică, Ana, în vârstă de 30 de ani, reamintește kudika.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te