Rareș Bogdan, despre alegeri: „Putem discuta o eventuală mutare a datei pe noiembrie - decembrie”

DE Alexandra Lupascu | 13.06.2024 - 17:01
Rareș Bogdan, despre alegeri: „Putem discuta o eventuală mutare a datei pe noiembrie - decembrie” Foto: Rares Bogdan/Facebook

Alegerile prezidențiale s-ar putea organiza în noiembrie sau decembrie

SHARE

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat, joi, că liberalii vor discuta cu partenerii de guvernare PSD despre o eventuală mutare, de comun acord, a datei alegerilor prezidenţiale în noiembrie sau decembrie.

"Conform discuţiei pe care am avut-o, a fost vorba despre data de 15 şi 29 septembrie. Acum, sigur că vom sta de vorbă cu colegii de guvernare şi vom vedea apetenţa românilor pentru campanie în luna august, vom vedea implicarea la nivel local, dacă se consideră că e mai bine să avem o reprezentare masivă, cum am avut la europarlamentare şi locale de peste 9 milioane, atunci sigur că putem discuta, dar de comun acord, o eventuală mutare a datei pentru noiembrie - decembrie", a afirmat Rareş Bogdan, întrebat în legătură cu data alegerilor prezidenţiale, dacă acestea vor fi în septembrie sau la sfârşitul anului, potrivit Agerpres.

Rareș Bogdan, despre alegeri: „Putem discuta o eventuală mutare a datei pe noiembrie -decembrie”

Miercuri, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că s-ar putea analiza dacă alegerile prezidenţiale ar trebui organizate aproape de scrutinul parlamentar, aşa cum s-a procedat de-a lungul timpului, subliniind că, în acest moment, nu există o hotărâre de Guvern privind data desfăşurării lor.

Rareş Bogdan: „Noi nu vrem să îl susţinem nici pe Geoană, nici pe Ciolacu”

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, spune că nu crede că Partidul Social Democrat va merge cu altcineva la alegerile prezidenţiale în afara lui Marcel Ciolacu sau Nicolae Ciucă.

„Noi nu vrem să-l susținem nici pe domnul Geoană, nici pe domnul Grindeanu, nici pe domnul Stănescu, nici pe domnul Tudose, nici pe domnul Ciolacu, niciun alt domn sau doamnă. Noi vrem să-l susținem pe președintele Nicolae Ciucă”, a spus el, la Antena 3 CNN.

Citeşte şi: Manager de spital, despre PNRR: „România a pierdut cu nonşalanţă 700 de milioane de euro”

„Eu nu cred că Partidul Social Democrat merge cu altcineva în afara lui Marcel Ciolacu sau Nicolae Ciucă. Dar, eu știu... nu cunosc intestinele Partidului Social Democrat, nu știu cum funcționează, știu cum funcționează PNL, nu știu în ce măsură domniile lor ar fi dispuşi accepte.

Astăzi, din ce am văzut reacția președintelui PSD, nu se pune problema acestei discuții. 

Iar în ceea ce privește PNL, vă pot spune o chestiune extrem de simplă: PNL are candidat. Candidatul este președintele partidului și dorința noastră este de a candida la președinția României cu președintele Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: Marcel Boloş: „Cei care au elaborat PNRR practic ne-au condamnat să facem reforma fiscală” 

Mai ales după aceste 2,3 milioane de voturi pe care le-am luat la aceste alegeri”, a punctat Rareş Bogdan.

Acesta a transmis că liderii PNL vor să-l sprijine pe Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale. „Îl considerăm cel mai bun candidat pentru Cotroceni”, a spus Rareş Bogdan. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te