Orașul părăsit din România unde au loc fenomene stranii. Cu ce s-a întâlnit un miner în adâncuri

DE Alin Crișan | Actualizat: 06.03.2024 - 09:59
Orașul părăsit din România unde au loc fenomene stranii. Cu ce s-a întâlnit un miner în adâncuri - Foto: Colaj/ Imagine cu caracter ilustrativ
Orașul părăsit din România unde au loc fenomene stranii. Cu ce s-a întâlnit un miner în adâncuri - Foto: Imagine cu caracter ilustrativ

Într-un oraș din România locuitorii vorbesc de întâmplări cu adevărat stranii, desprinse din filmele SF. Iată cu ce s-a întâlnit un miner în adâncuri.

SHARE

Într-o localitate abandonată din România au avut loc, în urmă cu peste 30 de ani, întâmplări bizare, desprinse din filmele SF.

Citește și: Unde se află „canionul” României? Aici s-ar găsi cele mai multe peșteri din țară și un lac „verde”

Oamenii care s-au născut și au petrecut o bună parte din viață aici au dezvăluit că au fost martori oculari ai unor întâmplări terifiante.

Citește și: Misterul pădurii din România unde se întâmplă fenomene stranii. Ar apărea OZN-uri și umbre bizare

Orașul părăsit, din România, unde au loc fenomene stranii. Cu ce s-a întâlnit un miner în adâncuri

Comuna Ciudanovița, din județul Caraș-Severin, este o zonă cu o istorie aparte din țara noastră. Cândva, a avut o perioadă de glorie, fiind cunoscută ca oraș, iar până la începutul anilor 90, de aici se extrăgea uraniu, din minele deschise de sovietici în anii 50.

În comuna Ciudanovița ar mai fi rămas puțin peste 500 de locuitori în prezent, iar cei mai mulți dintre ei stau în blocuri ridicate de sovietici, căci aceștia au dominat regiunea. Peste 12 mii de oameni erau așezați în localitate, iar aproape 10.000 lucrau în mine.

Citește și: Locul din România unde busolele o iau razna și aparatele foto nu merg. Aici s-ar găsi bogății uriașe

În primii ani de funcționare, tot minereul se încărca în vagoane și se transporta către Uniunea Sovietică, iar după ce reprezentații acesteia s-au retras din fostul oraș, minele au rămas în proprietatea statului român, iar activitatea s-a restrâns până când s-a încheiat.

În momentul de față, locuitorii din Ciudanovița sunt ușor desprinși de restul lumii, căci nu dispun de mijloace de transport corespunzătoare, de un spital/dispensar sau de o farmacie. Drumurile sunt proaste, iar un singur microbuz ar trece pe aici.

Experiența unui miner în adâncuri

Publicistul Ben Todică, un fost localnic al Ciudanoviței, trăiește de mai mulți ani în Australia, însă a rămas atașat de locurile în care și-a petrecut copilăria și a lucrat în tinerețe, potrivit fanatik.ro.

Pe canalul său de Youtube, Ben Todică a relatat câteva întâmplări stranii petrecute în mina de uraniu din Ciudanovița.

În tinerețe, spune el, a observat un Obiect Zburător Neidentificat (OZN) deasupra coloniei muncitorești.

Citește și: Legenda muntelui din România despre care se spune că dispare. Aici și-ar fi ascuns Decebal comoara

Iar în primii ani de lucru la mina de uraniu, în care a lucrat la montarea unor conducte și burlane în galeriile miniere, a fost martorul unei întâlniri cu totul neobișnuite.

„Lucram câte doi-trei, însă la un moment dat, când colegii mei s-au îndepărtat, am rămas singur în galerie. Am urmărit curentul de aer, mergând spre un puț de aeraj, de unde să urc pe scări pentru a ieși afară.

Am ajuns la un suitor abandonat, la care putreziseră scările, cu pereții sfărmați în unele locuri, și am văzut lumină venind de sus. Am început să urc pe el, fiind sigur că o să ies afară prin acest puț de aeraj”, rememora fostul muncitor.

Pentru că a obosit urcând pe treptele fragile ale spațiului îngust, a decis să se sprijine cu spatele de peretele suitorului.

„Peretele s-a prăbușit, iar în acel loc s-a deschis o încăpere largă în care se afla un fel de lac, luminată de o lumină albastră extraordinară. Aici se afla un fel de casă, dar care semăna mai mult cu o farfurie zburătoare.

M-am apropiat de lac, crezând că e apă, dar era un fel de gelatină. Când am atins lacul, dintr-o dată, din acea ”casă” de forma unei lacrimi mari, a ieșit o ființă albastră, o femeie care arăta asemănător uneia pictate în piramidele, o Nefertiti.

M-am speriat și nu am mai putut nici să vorbesc, măcar”, își amintește Ben Todică 

După experiența din mina de uraniu, Ben Todică povestește că s-a trezit în întunericul din galeria mineră.

A crezut mult timp că totul fusese un vis, însă câțiva ani mai târziu, spune el, a fost din nou martorul unei experiențe paranormale, în Australia, care l-a pus din nou pe gânduri cu privire la întâmplarea stranie din mina de uraniu.

Orașul unde se petrec fenomene ciudate

După închiderea minelor, în anii ’90 foștii mineri au început să părăsească zona care nu le mai oferea locuri de muncă.

Unii au decis să nu plece din colonia Ciudanoviţa, în ciuda nenumăratelor avertizări ale specialiştilor cu privire la efectele radiaţiilor de uraniu şi la reziduurile periculoase ale haldelor din jurul localității, care pot ajunge în apa freatică.

„Poate există radiaţii de la haldele de uraniu care înconjoară satul, însă pe noi nu ne afectează. În schimb, se petrec lucruri ciudate cu cei care pleacă de aici, după mai mulţi ani în care s-au obişnuit cu aerul acestui loc.

Citește și: VIDEO Locul misterios din România unde mașinile urcă singure la deal. Ce fenomen se întâmplă aici

Se îmbolnăvesc repede o dată ce îl schimbă. Un coleg de-al meu de la mină, întors în Botoşani, în câteva luni s-a uscat de tot... S-a îmbolnăvit grav şi devenise de nerecunoscut”, relata Vasile Voloca, originar din județul Botoșani.

Dincolo de acestea, în urma exploatării de uraniu au mai rămas halde încă neecologizate, multe fiind confundate cu dealuri și nefiind marcate.

Specialiștii au atras atenția în repetate rânduri cu privire la radiațiile prezente în zonă și de aceea unii locuitori au abandonat-o. Însă, alții nu se tem, potrivit adevărul.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te