O româncă cu legături puternice cu cartelul Sinaloa, arestată în Tenerife. Transporta droguri

DE Alin Crișan | 17.05.2024 - 21:46
O româncă cu legături puternice cu cartelul Sinaloa, arestată în Tenerife. Transporta droguri - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

O româncă este suspectată că are legături cu temutul cartel de droguri Sinaloa din Mexic. Aceasta a fost arestată în Tenerife. Anchetatorii l-au capturat şi pe liderul grupării, un mexican, considerat a fi şeful diviziei Sinaloa din Spania.

SHARE

O româncă arestată în Tenerife este suspectată de legături cu temutul cartel de droguri Sinaloa din Mexic. Alături de trei spanioli, femeia este acuzată că transporta metamfetamină de la traficanţii mexicani în Spania.

O româncă cu legături puternice cu cartelul Sinaloa, arestată în Tenerife. Transporta droguri

În timpul operaţiunii de capturare, au fost confiscate aproape două tone de metamfetamină, cea mai mare cantitate de cristal găsită vreodată în Spania şi a doua ca mărime în Europa. Drogurile urmau să fie distribuite în toată Europa.

Filiala spaniolă a cartelului mexican Sinaloa a fost destructurată prin confiscarea a 1.800 de kilograme de metamfetamină. Au fost arestate cinci persoane, trei cetățeni spanioli, un român și un cetățean mexican.

Ancheta a început în urmă cu un an în Tenerife. Ofiţerii antidrog au depistat atunci maşini de spălat pline cu cocaină, care erau exportate în Insulele Canare. Aşa o descoperit reţeaua de transport care aducea metamfetamină în peninsula iberică. 

Gruparea era foarte bine organizată, avea contrafilaj şi în timpul operaţiunilor de transport al drogurilor verificau rutele înainte de a pune autoturismul în mişcare. Pe 6 mai, ofiţerii antidrog au urmărit o dubă a traficanţilor până în provincia Valencia şi l-au interceptat. Autoturismul era modificat şi ascundea 224 de kilograme de metamfetamină.

Cum erau ascunse drogurile în mașinile de spălat

Sistemul de deschidere era ingenios. Adică, era greu de localizat pentru un control, pentru că era un sistem hidraulic, care era conectat la sistemul de operare al vehiculului și, astfel, atunci când roteai cheia și porneai vehiculul, coborai geamul și așa mai departe, se ridica și deschidea fundul dublu.

Șase raiduri au făcut ofiţerii în Alicante. La cabana unde staţionase furgoneta, în timpul percheziției, au fost găsite peste 1.500 de kilograme de metamfetamină dar şi pe liderul grupării, traficantul din Sinaloa. Acesta venise special în Spania pentru a primi, depozita şi distribui drogurile. După livrare, ar fi trebuit să se întoarcă în Mexic.

Românca arestată era iubita unuia dintre spanioli. Rolul ei în grupare era foarte important. Ea şi cei trei spanioli erau doar celula logistică a filialei Sinaloa din Mexic, oamenii care se ocupau de transport şi depozitare. Ancheta este încă în desfăşurare.

Cartelul Sinaloa este cel mai mare furnizor de droguri pentru Europa şi Statele Unite ale Americii. În ultima perioadă, traficanţii mexicani fiind unii dintre cei mai mari furnizori de fentanyl pentru America

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te