Minivacanța de Rusalii, ”monitorizată” din elicopterul Poliției. 300 de radare pe drumuri

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 21.06.2024 - 10:55
Minivacanța de Rusalii, ”monitorizată” din elicopterul Poliției - Foto: Poliția (rol ilustrativ)

În minivacanța de Rusalii sunt mobilizați zilnic 25.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și alți angajați ai MAI. De asemenea, traficul va fi monitorizat din elicopter iar pe drumuri vor fi 300 de radare.

SHARE

Începe minivacanța de Rusalii, iar Ministerul Afacerilor Interne anunță că mobilizează 25.000 de angajați, în fiecare zi. Conform datelor oficiale, cu prilejul acestei sărbători sunt organizate peste 200 de evenimente la care se estimează participarea a 300.000 de oameni. 

Peste 1.000.000 de persoane vor merge la slujbele religioase.

Minivacanța de Rusalii, ”monitorizată” din elicopterul Poliției. 300 de radare pe drumuri

Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI , a transmis că ”având în vedere week-end-ul prelungit care urmează în contextul Rusaliilor ortodoxe, conducerea ministerului Afacerilor Interne a dispus luarea măsurilor necesare pentru ca cetățenii să petreacă în siguranță aceste zile libere”. 

Astfel, pentru prevenirea faptelor ilegale și asigurarea intervenției rapide în sprijinul cetățenilor, va fi intensificată prezența efectivelor MAI în zonele aglomerate, în spații de  divertisment, în stațiunile turistice, în zone cu risc de producere a unor infracțiuni, precum și pe drumurile publice. 

Citește și: Mini-vacanța de Rusalii în doi, la 4*: De la 175 € la Nisipurile de Aur sau de la 230 € la Neptun?

O atenție deosebită va fi acordată evenimentelor cu public numeros. În aceste zile vor fi organizate peste 200 de evenimente la care se estimează participarea a aproape 300 de mii de persoane.

Din punct de vedere al prezenței, cele mai importante manifestări cultural-artistice vor avea loc, sâmbătă și duminică, în municipiul Timișoara, cu o medie zilnică de 15.000 de participanți, precum și în Sibiu, sâmbătă, și în Buzău, luni, cu 14.000, respectiv 10.000 de participanți. 

Angajații MAI vor avea în atenție și lăcașurile de cult unde se preconizează prezența a peste un milion de credincioși la slujbele prilejuite de Rusaliile Ortodoxe. 

Cele mai importante manifestări religioase din punct de vedere al numărului de participanți vor avea loc în județele Suceava, Galați,  Maramureș, Cluj și Sălaj unde sunt așteptate între 3.000 și 10.000 de persoane.

Efectivele MAI vor fi prezente la evenimentele la care participă un număr semnificativ de persoane pentru a preveni comiterea de fapte ilegale favorizate de aglomerație, dar și pentru a combate infracțiunile grave. 

Totodată vor fi prezente echipaje ale structurilor de intervenții în situații de urgență pregătite să ofere sprijin cetățenilor, inclusiv în cazul unor urgențe medicale. 

Având în vedere temperaturile prognozate pentru această perioadă, recomandăm cetățenilor să își ia măsuri de protecție și să evite expunerea prelungită la soare, mai ales, la orele când se înregistrează cele mai ridicate temperaturi. 

O grijă suplimentară trebuie acordată persoanelor în vârstă și copiilor, a mai transmis Monica Dajbog.

300 de radare, pe drumurile României

”Pentru că temperaturile crescute vor încuraja cetățenii să meargă la mare, structurile de ordine publică și de intervenție în situații de urgență, precum și specialiștii de la structurile de prevenire își vor concentra eforturile în stațiunile de pe litoral pentru protecția turiștilor. 

Începând de astăzi, la nivel național vor fi mobilizați zilnic, peste 25.000 de angajați ai MAI.

Aproximativ 1.500 de polițiști rutieri vor fi în teren pentru fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor grave de circulație. 
Echipajele rutiere vor acționa cu aproximativ 300 de aparate radar pe sectoarele de drum cu risc crescut de producere a unor accidente din cauza vitezei excesive. 

Citește și: Câte zile libere legale sunt în 2024? Cine va beneficia de trei în plus?

De asemenea, vor organiza acțiuni punctuale în trafic pentru depistarea șoferilor care se urcă la volan după ce au consumat alcool sau alte substanțe interzise. 

În aceste zile, traficul rutier va fi monitorizat din aer de elicopterele Inspectoratului General de Aviație, astfel încât echipajele de la sol să fie alertate în timp util cu privire la zonele unde este nevoie de intervenție urgentă.
Obiectivul efectivelor MAI este ca toți participanții la trafic să ajungă în siguranță la destinație. Șoferii care reprezintă un pericol pe drumurile publice vor fi identificați și sancționați”, a mai transmis reprezentantul MAI.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te