VIDEO Interlopul filmat când teroriza o familie din Timișoara, reținut, dar eliberat a doua zi

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 29.05.2024 - 13:20
Interlopul filmat când teroriza o familie din Timișoara, reținut, dar eliberat a doua zi Foto: captură Facebook
Interlopul filmat când teroriza o familie din Timișoara, reținut, dar eliberat a doua zi Foto: captură Facebook

Imagini de o violență ieșită din comun au revoltat întreaga țară, însă interlopul care, alături de clanul lui, a terorizat timp de 20 de ani o familie din Timișoara, este din nou liber. În urma distrugerilor făcute, acesta a fost reținut 24 de ore, apoi eliberat.

SHARE

În decursul ultimilor opt ani, Poliţia locală a dat o singură amendă în scandalul în care sunt implicați interlopii din clanul Cârpaci. Este vorba de suma de 1.000 de lei pentru depozitarea de materiale de construcţii în curtea comună.

Interlopul filmat când teroriza o familie din Timișoara, reținut, dar eliberat a doua zi

Imagini de o violență ieșită din comun au revoltat întreaga țară, însă interlopul care lovește o mașină, îi rupe oglinzile cu piciorul și distruge cu o bâtă camerele de supraveghere, este iar în libertate după ce a fost reținut 24 de ore.

„Pe partea de violenţă şi pe partea de ordine publică, cel mai adesea a fost sesizată Poliţia Naţională, ei au făcut câteva demersuri, dar nu au dus la un rezultat aşteptat”, a transmis Matei Creiveanu, administrator public Timişoara.

Citește și: VIDEO Șantaj: Clanul Cârpaci cere primăriei 200.000 € ca să elibereze un teren ce nu îi aparține

Terorizată pentru a ceda casa interlopilor 

Proprietara autoturismului distrus de interlop este o pensionară care, de mai bine de 20 de ani, trăiește un adevărat coșmar din cauza clanului.

„Vor locuinţa! Locuinţa! Vor să plec. O asemenea ură, pentru ca să îţi ia locuinţa ta. Deci asta este motivaţia, n-au altă motivaţie. Ziua nu mai puteam trece prin curte fără să fim înjuraţi. Loviţi cu mingea. Inclusiv fiica mea gravidă a fost lovită în spate cu mingea”, a mărturisit Camelia Dragoş, pensionara terorizata de interlopi pentru observatornews.ro .

Citește și: Cum au dat Marinela și Rusalin, din clanul interlop Cârpaci, un tun de milioane din fonduri UE

”Fac un apel la toate instituțiile statului – la Poliția Națională și la DIICOT, la ANAF și la Oficiul de Combatare a Spălării Banilor, la Inspectorat în Construcții, la Protecția Copilului. Să folosească fiecare pârghie de care dispun pentru a stopa acest fenomen. Includ instituțiile primăriei aici.

Citește și: "Împăratul" și interlopii lui l-au făcut „tocăniță" cu răngile pe un proxenet concurent din Dublin

Alte generații de conducători au fost alături de clanuri. Noi să fim alături de cei care suferă la mâna lor. Apelez și la toată comunitatea timișoreană. Să fim uniți și să nu mai acceptăm. Nici normalitatea terorii, nici complicitatea tăcută a unor politicieni și funcționari”, a scris primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Clanul Cârpaci din Timișoara este unul dintre cele mai periculoase din România. Au in proprietate peste 150 de clădiri istorice, inclusiv spitale, toate dobândite în condiții suspecte după 1989.

În plus, au zeci de dosare penale, pentru ca i-au forțat pe proprietarii de drept sa își părăsească locuințele, prin scandaluri, jigniri si distrugeri.

Clanul Cârpaci a furat o stradă din Timișoara

Luna trecută, Clanul Cârpaci, recunoscut pentru tunurile imobiliare controversate, a ameninţat autorităţile venite să pună în executare decizia instanţei de a elibera o stradă. Interlopii au construit o poartă şi un gard şi au blocat astfel accesul în Parcul Copiilor, dar şi intrarea în mai multe  garaje ale Prefecturii. 

Interlopii l-au amenințat în direct pe primarul Timișoarei, Dominic Fritz, că vor apela la oameni mai puternici pentru a-și lua strada înapoi. 

Scandalul a pornit după ce instanţa a decis că membrii clanului Cârpaci au ocupat abuziv strada Cezar din Timişoara, care leagă bulevardul Loga de Parcul Copiilor. Au transformat-o în propria curte. Au blocat inclusiv accesul la mai multe garaje pe care Prefectura le are în zonă. 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te