Interlopul Adrian Beleaua Corduneanu, anchetat în mai multe dosare, a scăpat de controlul judiciar

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 30.05.2024 - 15:34
Interlopul Adrian Beleaua Corduneanu, anchetat în mai multe dosare, a scăpat de controlul judiciar Foto: Facebook

Interlopul Adrian Beleaua Corduneanu, anchteta pentru cămătărie și șantaj în mai multe dosare, a scăpat de controlul judiciar în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

SHARE

Într-unul dintre dosare, interlopul Adrian "Beleaua" Codruneanu și soția sa, Ramona, zisă Diamantul Roz, sunt judecați pentru că ar fi finanțat rețeaua condusă de escrocul imobiliar Cătălin Sandu care a vândut unor dezvoltatori imobiliari terenuri pe care nu le deținea. prejudiciul a fost estimat la 2,2 milioane de euro.

În alt dosar, Adrian Corduneanu este acuzat că, alături de alți interlopi, a intimidat și șantajat concurența rețelei de cazinouri Vegas. 

Grupul infracțional acționa la nivel național și era alcătuit din interlopi din mai multe clanuri care, prin forță, au reușit să stopeze extinderea unor săli de jocuri cu păcănele concurente. Interlopii ar fi fost angajați de cei ce controlau rețeaua de jocuri de noroc Vegas.

Interlopul Adrian Beleaua Corduneanu, anchetat în mai multe dosare, a scăpat de controlul judiciar

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că nu mai este necesar contrlul judiciar pentru Adrian Beleaua Corduneanu în dosarul escrocheriilor cu terenuri, confirmând soluția Curții de Apel Iași și respingând solicitarea procurorilor.

Citește și: Neamul Corduneanu, cu soții cu tot, băgat în cămătărie. Petronel și Florinel, legați, Beleaua, libe

„Instanta respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de DIICOT împotriva încheierii din data de 21 mai 2024 pronunţată de Curtea de Apel Iaşi. Definitivă”, au precizat magistratii ÎCCJ.

Cum erau furate terenurile în Iași și care era rolul lui Adrian Corduneanu

Interlopul îi împrumuta cu bani pe cei care au pus la cale escrocheria și le asigura și protecția.

Clienţii escrocați erau oameni cu interese cunoscute în domeniul imobiliar ieşean, precum Ioan Zapodeanu, Mihai Cozma, Florin Toma, Ilie Airinei, Gabriel Grigorovici, Daniel Niculiţă ori Marian Alexe. Aceștia erau dispuși să plăească sume importante chiar în schimbul unei simple promisiuni de vânzare.

Citește și: Neamul Corduneanu, cu soții cu tot, băgat în cămătărie. Petronel și Florinel, legați, Beleaua, liber

Anchetatorii au arătat că sunt peste 50 de victime, printre acestea regăsindu-se persoane care ar deține imobile, persoane care ar avea diverse afaceri, împătimiți ai jocurilor de noroc, persoane care ar lucra în instituții publice și persoane care ar săvârși diverse infracțiuni. 

Capul rețelei, Cătălin Sandu îşi folosea cunoştinţele şi sursele din domeniul imobiliar pentru a identifica persoane vârstnice ale căror cereri de retrocedare a unor terenuri fuseseră aprobate de comisiile de fond funciar sau de instanţă, moştenitori cărora nu le fusese emis încă certificatul de moştenitor sau persoane care aveau titlu de proprietate pentru un teren a cărui situaţie juridică devenise ulterior incertă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te