Incredibil! Un primar din Neamț a câștigat alegerile din... arest. Câte voturi a reușit să strângă?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 10.06.2024 - 07:30
Incredibil! Un primar din Neamț a câștigat alegerile din... arest. Câte voturi a reușit să strângă? - Foto: Facebook Dănuț Fîrțală

Incredibil! Un primar din Neamț a câștigat alegerile din... arest. Câte voturi a reușit să strângă?. Cine a fost contracandidatul cu care s-a luptat pentru Primărie?

SHARE

Incredibil! Un primar din Neamț a câștigat alegerile din... arest. Câte voturi a reușit să strângă?. Cine a fost contracandidatul cu care s-a luptat pentru Primărie?

Primar ales din arest

Situație inedită în comuna Tarcău, din județul Neamț, unde un candidat a reușit să câștige alegerile din arestul preventiv.

Dănuț Fîrțală, care a candidat din partea PNL, a reușit să strângă 583 de voturi, față de contracandidatul său, Iulian Găină, din partea PSD și actualul primar, care a strâns 453 voturi. 

Dănuț Fîrțală a fost reținut pe 22 mai și arestat preventiv a doua zi. Acuzațiile vizează primirea a două sume, în valoare totală de 21.000 de lei, în perioada 2022-2024.

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ este înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, prev. şi ped. de art. 289 Cod penal, constând în aceea că, funcţionari publici din cadrul U.A.T. Tarcău, în perioada 2022-2024, au pretins şi primit sume de bani (11.000 lei, respectiv 10.000 lei) de la administratorul unei societăţi comerciale, pentru a se îndeplini în mod defectuos atribuţiile de serviciu în legătură cu derularea unor contracte de prestări servicii încheiate de Primăria Tarcău.

Procurorul de caz, împreună cu polițiști din cadrul D.G.A.-S.J.A. Neamţ, a efectuat în cursul zilei de 22.05.2024, mai multe percheziții domiciliare, respectiv la sediul Primăriei Tarcău şi domiciliile a 3 persoane fizice, de unde au fost ridicate înscrisuri, sume de bani şi unităţi de calcul, în vederea efectuării unor percheziţii informatice.

Citește și: LIVE Alegeri europarlamentare și locale. Peste 50% dintre români au votat. Primele estimări vot

Urmare a activităţilor, în data de 22.05.2024, ora 20:00, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ a dispus reţinerea pentru 24 de ore a suspecţilor F.M.D. şi M.S., funcţionari în cadrul Primăriei Tarcău.

La data de 23.05.2024, Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ a sesizat Tribunalul Neamţ cu propunere de arestare preventivă a inculpaţilor F.M.D. şi M.S., pentru o perioadă de 30 de zile, cerere admisă prin încheierea pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Neamţ în dosarul nr. 1098/103/2024.

Investigațiile vizează un număr de 3 persoane fizice. În cauză, au fost identificate bunuri mobile și/sau imobile asupra cărora urmează a fi dispuse măsuri asigurătorii. Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul ofiţerilor din cadrul D.G.A.-S.J.A. Neamţ, D.G.A.- Centrul Operaţional 1 Iaşi, Serviciul de Operaţiuni Speciale Neamţ şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Neamţ.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom oferi detalii suplimentare. Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te