Elevi prinși cu telefoanele la BAC, după un mesaj Ro-Alert. Au fost eliminați din examen

DE Florentina Enache | Actualizat: 02.07.2024 - 14:50
Elevi prinși cu telefoanele la BAC, după un mesaj Ro-Alert. Au fost eliminați din examen - Foto: Freepik.com (Imagine cu rol ilustrativ)

Cinci elevi din județul Argeș au fost eliminați din examenul de Bacalaureat, după ce au fost prinși cu telefoanele mobile în sala de examen. Au fost dați de gol de un mesaj Ro-Alert.

SHARE

Astăzi, 2 iulie, absolvenții de clasa a XII-a au susținut a doua probă scrisă din cadrul Bacalaureatului, proba obligatorie a profilului, la Istorie sau Matematică.

În județul Argeș, cinci elevi au fost eliminați din examen, după ce au fost prinși că aveau asupra lor telefoanele mobile în sală, după o avertizare Ro-Alert, conform Epitesti.ro.

Citește și: I-a sunat telefonul cu câteva secunde înainte să iasă de la Bac. Ce a pățit o elevă?

Absolvenților de clasa a XII-a le este interzis să intre cu telefoanele mobile în sala de examen, la Bacalaureat.

Cu toate acestea, câțiva elevi din județul Argeș nu au respectat regula, iar telefoanele mobile au sunat în urma unui mesaj Ro-Alert, absolvenții fiind prinși și eliminați din examen.

Mesajul Ro-Alert transmis de ISU era în legătură cu dispariția unei fete.

Regulamentul examenului de Bacalaureat 

Candidații vor folosi doar cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor și creion negru pentru scheme și desene.

Citește și: Ce a pățit o tânără în timp ce preda lucrarea de examen de la BAC. A fost eliminată din examen

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricăror obiecte personale sau dispozitive electronice. Comunicarea între candidați sau cu exteriorul este strict interzisă, iar cei surprinși încălcând regulile vor fi eliminați din examen și nu vor mai putea participa la următoarele două sesiuni.

Sălile de examen vor fi supravegheate audio-video pe durata probelor. Primele rezultate vor fi afișate pe 8 iulie până la ora 12:00, iar contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi între orele 12:00 și 18:00. Rezultatele finale vor fi afișate pe 12 iulie.

Citește și: BAC 2024 Cu 70.000 elevi mai puțini înscriși față de acum 15 ani. Cine a „răpit” viitorul României?

Pentru a promova examenul, elevii trebuie să susțină toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, să obțină cel puțin nota 5 la fiecare probă scrisă și să aibă o medie de minimum 6 la probele scrise.

Vineri este programată proba de Limba și literatura maternă pentru elevii care au studiat într-o limbă a minorităților naționale.

Citește și: Bacalaureat 2024. Elevii susțin luni proba la Limba română. Ce pățesc cei care copiază?

Probele încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30, pe baza unui act de identitate valid. Elevii au la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor, cu posibilitatea de prelungire pentru candidații cu nevoi speciale, conform procedurilor de egalizare a șanselor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te