Recunoașteți personajul? Tânărul român care face furori în lumea fotbalului. Valorează 20 milioane €

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 04.07.2024 - 16:09
Recunoașteți personajul? Tânărul român care face furori în lumea fotbalului. Foto: Arhiva personala / imagine cu rol ilustrativ

Recunoașteți personajul? Tânărul român care face furori în lumea fotbalului. Valorează 10 milioane €. Despre cine este vorba și cum a reușit ca la doar 22 de ani să aibă un asemenea succes?

SHARE

Recunoașteți personajul? Tânărul român care face furori în lumea fotbalului. Valorează 10 milioane €. Despre cine este vorba și cum a reușit ca la doar 22 de ani să aibă un asemenea succes?

Tânărul care face furori în lumea fotbalului este român

Dacă încă nu v-ați dat seama despre cine este vorba în fotografie, este chiar Radu Drăgușin, tânărul fotbalist de la echipa națională care face furori pe internet. În vârstă de 22 de ani a devenit cel mai valoros fotbalist român, după ce cota lui de piață a ajuns la zece milioane de euro.

Citește și: VIDEO Actorul Valentin Uritescu a murit. Suferea de Parkinson, împotriva căruia a luptat mulți ani

Devenit titular de drept în reprezentativa lui Edi Iordănescu, „Dragonul”, cum este alintat de familia sa, are o poveste de viață senzațională.

Tânărul s-a născut într-o familie de sportivi de performanță, iar acesta a călcat de urmele părinților. 

„A ‘alergat’ înainte să meargă, asta a fost impresia noastră. Sărea, se urca și se cățăra cu o ușurință uimitoare, venea cu noi în cantonamente – amândoi încă eram pe teren. Avea o ușurință uimitoare… apoi, la vârsta de 7 ani a început să se antreneze organizat. A mers la Sportul Studențesc, acolo era Vlad, vărul său. Mereu spunea că vrea să facă fotbal ca Vlad”, a declarat mama lui Radu Drăgușin pentru CANCAN.

„Am spus-o de fiecare dată, a avut șansa ca primul său antrenor să fie extraordinar. Iulian Stravică, Sportul Studențesc… 2009. Radu a început să mergă la antrenamente. Acum, mai în glumă, mai în serios, am sperat că nu o să-i placă prea mult, că poate va juca totuși baschet sau volei. Glumesc, nu a fost niciun moment în care să exercităm – așa cum am citit într-o alta publicație, vreo presiune asupra lui.

Am fost sportivi de mare performanță, ne-am iubit sportul și l-am practicat cu multă dragoste. Așa a fost și în cazul lui Radu, nu a fost niciun moment în care să aibă vreun dubiu în ceea ce îl privește. Și nici noi, în ceea ce îl privește.” a mai adăugat femeia. 

În prezent, Radu Drăgușin este unul dintre cei mai doriți fundași de către puterile din Europa.

Cum arată o zi din viața fotbalistului?

Întrebat de reporterii Gazetei Sporturilor cum arată o zi a fotbalistului, Radu a detaliat fiecare pas pe care îl făcea. 

„Ziua mea începe de dimineață, când mă pregătesc să vin la bază. După care iau micul dejun pentru că avem bucătărie și sală de mese. Un lucru benefic care îți ușurează ziua că nu mai stai acasă să-ți gătești singur. După micul dejun stăm puțin să ne facem siesta, să nu fim greoi”, povestea Drăgușin.

„Apoi ori avem ședință, ori pregătim meciul cu două, trei zile înainte, avem analiză video cu toată echipa. Ne pregătim în sala de forță, prevenție, stretching, puțină bicicletă.

Începe antrenamentul, iar la final o parte din băieți, mijlocașii și atacanții, mai fac exerciții de finalizare, șuturi la poartă, iar noi, fundașii, putem face exerciții de poziționare, mingi lungi. Eu am început mai mult cu stângul ca să-l dezvolt”, spunea Radu.

Citește și: Recunoașteți personajul? Marele actor care avea Parkinson de la debut. A călcat „pe bec” în căsnicie

După antrenament „ne întoarcem în sala de forță și fiecare are program specific”, explica fundașul. Apoi „eu fac puțină forță de tren superior, stretching și mi-am terminat antrenamentul”. 

Urmează revenirea la vestiare, apoi masa. „Unii mănâncă imediat după, altul mai stă la recuperare, saună, apă rece, masaj și după aceea merge să mănânce”, a mai spus fotbalistul. După aceea echipa are liber, fiecare merge spre casă și urmează programul dorit, dar respectând regulamentul de ordine interioară al clubului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te