Cum i-a ajutat Alex Bodi pe interlopii din clanul Caran care puseseră stăpânire pe București

DE Adrian Costin | Actualizat: 26.04.2024 - 15:13
Cum i-a ajutat Alex Bodi pe interlopii din clanul Caran Foto: Facebook
ui Alex Bodi îi plac mașinile scumpe. La fel și interlopilor din clanul Caran Foto: Facebook

Alex Bodi, judecat pentru proxenetism și șantaj, era în legătură și cu interlopii din clanul Caran, pe care i-a ajutat în mai multe rânduri.

SHARE

Alex Bodi, cunoscut ca fiind fostul soț al Biancăi Drăgușanu, dar și pentru că este judecat în același dosar cu periculosul interlop Adrian Tîmplaru, era era în legătură și cu interlopii din clanul Caran, pe care i-a ajutat în mai multe rânduri.

De curând, Alex Bodi și-a luat și un Ferrari de 300.000 €, după ce a anunțat că s-a logodit cu make-up artista Ema Uta în Maldive.

Cum i-a ajutat Alex Bodi pe interlopii din clanul Caran care puseseră stăpânire pe București

Interlopii au fost atrași mereu de mașinile de lux. Conform anchetatorilor, unul dintre membrii grupării Caran s-a folosit, din data de 02.07.2021, de un autoturism marca Mercedes S500, achiziționat din Cehia în sistem leasing, cu ajutorul lui Bodi.

Citește și: Viața lui Alex Bodi de când e judecat pentru proxenetism: Femei celebre, excursii de lux și opulență

Investigațiile făcute de procurori au scos la iveală faptul că membrii clanului Caran mergeau des la clubul Breeze Mamaia și, mai mult, la mesele lor s-au așezat, nu de puține ori, Alex Bodi și Nuredin Beinur, cunoscut drept Spaima litoralului. Nu au lipsit fetele frumoase, care au ”colorat” atmosfera.

”Costel a luat niște apartamente de acolo și eu am stat cu Costel la White Tower, în apartamentul lui Bodi, sus, și apartamentul pe care nu l-a luat. La White Tower, l-am lăsat pe Ionuț, știi? Și Ionuț a vrut să-i plătească la ăla lui Costel, să-i dea bani, știi?”, este o parte din discuția dintre doi membri ai ”Caranilor”, conform Cancan. 

(…) Bă.. tot tu ești nebun la cap? Păi dacă eu fac discuții pentru tine și eu trec peste Aurel și peste Costel? Că mi-a spus acum.. (…) Știu când ai venit așa… Și te-ai luat de Bodi și ai vorbit pe tonul ăla, dar am tăcut din gură! De ce ai purtat discuția aia? Ai făcut intervenție? Păi de ce-i faci mă intervenție tu fără să-ți iei procent? Pentru ce? Pentru că e fratele meu… aaaa… atunci dacă ai făcut, taci din gură!”, se arată în discuţiile între doi membri ai grupării, potrivit sursei citate.

Cum s-au impus Caranii în București

Aurel, Costel și Emil Răducan sunt liderii grupării Caran. Ei au fost săltați pe 23 noiembrie de procurorii DIICOT și polițiști deoarece s-a descoperit că aceștia erau implicați în comiterea de infracțiuni de crimă organizată. 

Mai mult, în ultima perioadă, frații Caran făcuseră tot felul de acțiuni pentru a-și mări aria de influență în București și pe litoral. 

”Începând cu luna septembrie 2020 și  până în prezent, 3 făptuitori (frați), în calitate de lideri decizionali, au inițiat și constituit un grup infracțional bazat atât pe relații de rudenie, cât și prin afiliere sau alianțe (naș-fin, cumnați),

specializat în comiterea de infracțiuni contra persoanei și contra patrimoniului în scopul impunerii în mediul infracțional al „renumelui” grupării infracționale (în detrimentul altor grupări infracționale), extinderii zonelor de influență, atât pe raza municipiului București, cât și la nivelul întregii țări, precum și pentru extinderea activității infracționale în străinătate, prin  sprijinirea unor grupări  specializate în infracțiuni informatice”, au transmis DIICOT și poliția.

Citește și: Interlopii din clanul Caranii, săltați de DIICOT, în ”Ziua Z”. Cum luptau pentru ”supremație”

Din investigații a reieșit că aceștia ”au atras mai mulți membri (persoane cu un fizic impunător și comportament violent), pentru a-i însoți zilnic, atât pentru preîntâmpinarea escaladării unor conflicte cu  grupări rivale, cât și în vederea unei expuneri cât mai puternice sub aspect numeric a membrilor grupului infracțional în zonele care prezentau interes pentru impunerea influenței (centrul și nordul Capitalei, stațiunea Mamaia Nord în sezonul estival ș.a.)”.

Cum au ajuns Caranii în București

Stabiliți la București, acum câteva zeci de ani, după ce au fost izgoniți din comuna Piteasca de o grupare infracțională, noua generație de lideri ai clanului Caranii vrea să acapareze Capitala. 

”Au venit izgoniţi chiar de acolo din sat de o familie mai puternică. Mitu a lui Caran este tatăl cel bătrân cu fiii săi – Aurel a lui Caran, Costel a lui Caran, Emil al lui Caran. S-au stabilit în periferia Bucureștiului, undeva în Pantelimon.

Acolo au început mici infracţiuni, furturi, tâlhării şi, odată cu dobândirea banilor, au trecut la proxenetism, la taxe de protecţie pentru comercianţii din zonă, infracțiuni de şantaj ca să-şi mărească puterea.

Citește și: Edi și Floarea Ghiocel, condamnați în SUA. Cuplul de interlopi români a spălat 1,4 milioane $

De-a lungul timpului au ajuns să acumuleze sume foarte mari din săvârşirea acestor infracţiuni, inclusiv cluburi în Bucureşti şi pe litoral şi să aibă o viaţă foarte luxoasă - maşini de lux, case, haine, ceasuri în condiţiile în care dacă îi verificăm nu păreau să aibă vreun loc de muncă sau maxim vreo firmuliţă care nu avea cine ştie ce activitate.”, a spus Adrian Târlea - prim-procuror adjunct Parchetul Tribunalului Bucureşti, într-un interviu pentru ProTv.

Așadar a devenit unul dintre cele mai temute clanuri din Capitală. Caranii aveau afaceri la vedere: Clubul Balkan, un club de manele, chiar aici în Piaţa Universităţii, dar nu doar aici, ci şi pe litoral.

Ei s-au impus în Sectorul 2 prin violență, după ce au scos de pe piață gruparea Tostaua. Însă putera Caranilor a sporit în perioada 2003-2005 când Cămătarii au intrat la închisoare. 

Citește și: FOTO Acuzat de trafic de persoane și proxenetism, Alex Bodi petrece cu clanul Caranilor

Apoi au făcut pace cu Duduienii. Au fost rivali dar și-au dat seama că mai bine colaborează. Astfel, printr-o întâlnire cu Mitu a lui Caran şi Cristofor, care era capul familiei Duduienilor, s-a decis să se facă pace între ei având avantaje reciproce.

Duduienii erau partea violentă, braţul armat al grupării şi cei mai vizibili, Caranii aveau intrările şi conexiunile, suspiciunile mergând până la conducerea Poliţiei Sectorului 2.

Au ajuns să controleze banii daţi cu camăta în cele mai importante cazinouri din Bucureşti: Platinum, Metropolis şi Queen.

Pentru a-şi spori puterea, Caranii s-au aliat şi cu o altă grupare, de data asta din Sectorul 4: Vancică.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te