Cocaină de peste 1.000.000 €, descoperită în timpul unor percheziții. Unde erau ascunse drogurile?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 30.05.2024 - 16:01
Cocaină de peste 1.000.000 €, descoperită în timpul unor percheziții - Foto: Captură Poliția- DIICOT

Cocaină în valoare de peste 1.000.000 de euro a fost găsită într-o curte, în timpul unor percheziții domiciliare. Drogurile erau îngropate în niște cutii, în pământ. Acestea erau vândute consumatorilor din București, Ilfov și Giurgiu.

SHARE

Anhetatorii au găsit 14 kg de cocaină într-o curte din localitatea Mihăilești din județul Giurgiu. Acestea au ieșit la iveală în urma unor percheziții domiciliare făcute de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.

Conform investigatorilor, în perioada ianuarie - mai 2024, 3 persoane ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de droguri de risc și mare risc, către consumatori din municipiul București, dar și din județele Ilfov și Giurgiu.

Cocaină de peste 1.000.000 €, descoperită în timpul unor percheziții. Drogurile erau îngropate

În cursul zilei de ieri, 29 mai, a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în orașul Mihăilești, județul Giurgiu, fiind descoperite și ridicate 14 kilograme de cocaină (drog de mare risc), cu o valoare de piață de peste 1.000.000 de euro, precum și aproximativ 800 de grame de canabis și rezină de canabis.

Citește și: Operațiunea ”Jupiter” în România. Polițiștii și procurorii fac peste 140 de percheziții

Drogurile, porționate în calupuri protejate în straturi de folie și cutii au fost găsite îngropate în mai multe locuri din curtea imobilului în care locuiesc două dintre persoanele cercetate.

Tot pe parcursul percheziției, au fost ridicate țigarete confecționate artizanal, mai multe grindere și cântare de mare precizie, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

 

La data de 30 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea celor 3 persoane, pentru 24 de ore.

Astăzi, a fost sesizat  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile. 

Citește și: 40 kilograme de droguri periculoase, confiscate la graniță. Urmau să ajungă în Germania

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul jandarmilor din  cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție, au transmis DIICOT și IGPR

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te