Belgienii au plecat acasă de la EURO 2024 după un autogol. Franța s-a calificat în sferturi

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 02.07.2024 - 07:48
Belgienii au plecat acasă de la EURO 2024 după un autogol. Franța s-a calificat în sferturi - Foto: Profimedia / imagine cu rol ilustrativ

Belgienii au plecat acasă de la EURO 2024 după un autogol. Franța s-a calificat în sferturi. Cine a dominat jocul și cum au reușit belgienii să-și dea autogol?

SHARE

Belgienii au plecat acasă de la EURO 2024 după un autogol. Franța sa calificat în sferturi. Cine a dominat jocul și cum au reușit belgienii să-și dea autogol?

Belgienii au plecat acasă de la EURO 2024

Calificarea Franţei a fost adusă de un autogol, marcat de Jan Vertonghen (85), la un şut al lui Randal Kolo Muani. "Les" au dominat joc și și-au creat mai ocazii de gol și în cele din urmă au făcut multe, să facă diferențe în fața unei formații care au arătat prea puțin față de pretențiile care au fost la adresa sa.

Mbappe (15) a fost primul care a ameninţat poarta lui Casteels, şutul său fiind deviat de Onana. "Diavolii roșii" au dat replica prin starul De Bruyne (24), cu un șut din colțul careului mare, din lovitură liberă, dar Maignan a respins cu un reflex cu piciorul. Fosta adversară a României a mai avut o oportunitate notabilă, dar Carrasco (27) a șutat în Hernandez.

Citește și:  Spania, în sferturi la EURO 2024 după ce a demolat Georgia cu 4-1. Va întâlni cel mai greu adversar

Marcus Thuram a fost imprecis de la 8 metri (34), la centrarea lui Kounde, la fel cum sa întâmplat și în cazul lui Tchouameni (39, 45+1). Şi după pauză, Tcouameni a fost unul dintre cei mai activi francezi, dar Casteels a respins un şut (49), iar apoi mingea a trecut pe lângă vinclu (69).

Nici Thuram (51) sau Mbappe (54) nu au fost mai precis, iar Belgia putea da lovitura pe contraatac, insa Theo Hernandez la blocat in extremis in careu pe Carrasco (61). Lukaku (71) a trecut pe lângă gol, însă Maignan și-a făcut datoria la șutul atacantului belgian.

Saliba (74) şi Mbappe (78) au ameninţat şi ei buturile lui Casteels, iar De Bruyne (83) a avut o mare şansă de gol, însă şutul său din marginea careului a fost respins de Maignan. La scurt timp, Kolo Muani (85) a fost angajat în careu de Kante, a șutat din unghi și mingea a fost deviată de Vertonghen, care a marcat al nouălea gol de la EURO 2024 (record).

Citește și:  ''Îpătură" olandeză: ''România e adversarul ideal pentru arăta cum trebuie să faci lucruri"

Belgia pierduse un singur meci din precedentele 18 partide internaționale (11 victorii, 6 egaluri), cel cu Slovacia din faza grupelor (0-1). Rabiot a primit cartonaș galben și nu va juca în sferturile de finală, la Hamburg, contra câștigătoarei dintre Portugalia și Slovenia. La EURO 2020, Franţa era eliminată de Elveţia la loviturile de departajare, în optimi, la Bucureşti.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te