Care sunt cele mai frumoase țări din lume? Pe ce loc se află România?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 03.07.2024 - 07:57
Grecia este în topul celor mai frumoase țări din lume - Foto: Freepi.com (rol ilustrativ)
Oslo Norvegia
Turks and Caicos - Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Franța - Foto: Pixabay.com

Sunt foarte multe locuri frumoase pe planetă. Din acest motiv este greu de realizat o listă scurtă. Fiecare țară are farmecul ei. Unele au o istorie bogată, altele au peisaje de vis care atrag turiștii ca un magnet. Altele le au pe toate la un loc.

SHARE

Când există atâtea țări foarte diferite, pare aproape imposibil să restrângi o listă cu cele mai frumoase locuri din lume.

Fiecare țară are ceva unic și de-a dreptul uimitor de oferit, de la arhitectura sa intrigantă și peisajele colorate până la istorii complexe și tradiții de secole. 

Și, desigur, există oameni în inima fiecărei națiuni care își fac patriile să se deosebească de restul.

Dar cele mai frumoase țări din lume au ceva cu totul aparte. 

Care sunt cele mai frumoase de țări din lume? Pe ce loc se află România?

Pentru a crea lista noastră cu cele mai frumoase țări din lume, au fost luate în considerare locurile ce oferă o gamă impresionantă de minuni naturale, împreună cu creații ale omului și orașe la fel de vibrante ca mediul lor. 

De asemenea, toți fac un efort pentru a-și păstra structurile istorice și practicile artistice, în timp ce fac loc noilor tehnologii pentru a ajuta la dezvoltarea națiunii lor.

De la munții falnici din Oman până la coasta de nisip alb a Thailandei , acestea sunt cele mai frumoase 40 de țări din lume pe care ar trebui să le vizitați în timpul vieții.

Citește și: FOTO Care sunt cele mai frumoase țări din lume. Una este considerată de români un Paradis

Iată lista făcută de veranda.com.

Conform sursei citate, prima țară descrisă ca fiind în lista celor mai frumoase 40 de locuri din lume este Norvegia.

Norvegia 

 Țara scandinavă oferă o gamă variată de topografii uluitoare, de la munți cu acoperiri verzi și fiorduri adânci de coastă până la plaje mărginite de pietricele și ghețari tăiați de cer.

Capitala sa Oslo, înconjurată de apă și păduri, întâmpină, de asemenea, vizitatori ai sănătății din toată lumea, cu oportunități de a înota, de a face drumeții, de a face caiac și de a schia, toate fără a fi nevoiți să se aventureze prea departe de centrul orașului.

Citește și: Care este singura țară din Europa unde oamenii se bucură de soare 300 de zile pe an? Climat plăcut

Turks și Caicos

În timp ce orice insulă din Caraibe poate (și ar trebui) să găsească o casă permanentă pe această listă, probabil că nu există nicio plajă în regiune care să rivalizeze cu nisipul sub formă de pudră și valurile turcoaz din Turks și Caicos.

 Grupul de insule odinioară pustiu este acum un punct fierbinte de vacanță certificat, plin de locuri de cazare luxoase, recife de snorkeling și restaurante în aer liber de-a lungul coastei sale uimitoare cu apă limpede.

Mexic

Eliberați-vă de sufocarea pe care destinațiile precum Cancun și Tulum o au asupra turiștilor americani. În timp ce aceste zone sunt incontestabil frumoase evadări pe plajă, ele reprezintă doar o mică parte din cele mai iubite pietre prețioase naturale din Mexic.

 Aceasta include, dar nu se limitează la, 67 de parcuri naționale protejate la nivel federal, peste 5.000 de mile de coastă și regiuni mai puțin populate, cum ar fi El Vizcaino, pentru observarea balenelor și Copper Canyon, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din Chihuahua, pentru drumeții. Este de patru ori mai mare (dar la fel de uimitoare) ca Marele Canion.

Franţa

Vive la France și mulțimea sa de locuri frumoase. Fie că este vorba de arhitectura gotică a Parisului (cum ar fi Catedrala Notre Dame recent reconstruită) sau de câmpurile de lavandă din Provence, nu lipsesc obiectivele care îi vor lăsa cu gura căscată chiar și pe cei mai obosiți dintre călători.

O aventură pe coasta mediteraneană a țării este, de asemenea, o necesitate de vară, deoarece plajele de-a lungul Rivierei Franceze atrag mega-yacht-uri la fel de frumoase ca oceanul pe care navighează.

Citește și: Ei sunt cei mai fericiți oameni din lume. Domină clasamentul de 7 ani. România nu e departe

Printre cele mai frumoase 40 de țări de pe glob se mai află: Australia, Seychelles, Africa de Sud,Spania, Indonezia, India, Brazilia, Argentina, Croația, Portugalia, Filipine, Suedia, Maroc, Regatul Unit (Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord) China Columbia, Nepal. 

Alte țări care trebuie neapărat văzute de-a lungul vieții sunt: Turcia, Maldive, Costa Rica, Tanzania, Statele Unite ale Americii, Peru, Japonia, Islanda, Kenia, Tailanda, Namibia, Grecia, Noua Zeelandă, Chile, Italia, Vietnam, Elveția, canada, Oman.

România nu se află în această listă. Însă nici alte state din Europa nu au ajuns în acest top. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te