Care sunt cele mai bune aparate de aer condiționat? Trebuie să ții cont de aceste criterii

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 25.06.2024 - 17:03
Care sunt cele mai bune aparate de aer condiționat? Trebuie să ții cont de aceste criterii foto: Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)

Alegerea unui aparat de aer condiționat poate fi problematică pentru că sunt multe elemente de care cumpărătorii trebuie să ții cont. A fost făcut un studiu pentru a vedea care sunt cele mai bune aparate conform opțiunilor luate de către clienți.

SHARE

Aproape 57% dintre cei chestionați au indicat costul de achiziție drept foarte important, iar aproape 70% s-au declarat extrem de interesați de consumul de energie al aparatului A/C.

Capacitatea BTU(British Thermal Unit - exprimă cantitatea de căldură pe care o poate înlătura aparatul dintr-o încăpere, în decurs de o oră) este, de asemenea, un criteriu esențial,avut în vedere de 97% dintre respondenți, conform unui raport făcut de EON România.

Aproape 91% dintre respondenți ar opta pentru un aparat de răcire cu tehnologie inverter, care reduce semnificativ consumul de energie, întrucât temperatura în cameră se reglează fără a mai fi nevoie de oprirea și pornirea repetată a compresorului.

Care sunt cele mai bune aparate de aer condiționat? Trebuie să ții cont de aceste criterii

În plus, aparatele care au inverter sunt mai silențioase decât cele clasice, aproape 93% dintre români fiind interesați de nivelul de zgomot al acestora.

Asigurarea instalării aparatului de aer condiționat este, la fel, un criteriu de bază în decizia de achiziție, aproape 53% dintre respondenți declarându-se extrem de interesați de acest aspect.

Citește și: Șoferii care vor fi amendați cu peste 400 de euro dacă pornesc aerul condiționat în mașină. Motivul?

Nivelul de zgomot, calitatea filtrării aerului și dotarea cu modulul Wi-Fi suntalte aspecte analizate cu atenție de români și care fac diferența atunci când optează pentru dotarea cu un astfel de echipament de răcire în locuință.
Brandul producătorului aparatul de răcire este important pentru trei sferturi dintre români, iar designul este menționat de aproape 60% dintre aceștia. 

De asemenea, peste 90% dintre paticipanții la studiu nu se gândesc doar la costurile imediate, ci și la cele pe termen lung legate de întreținerea aparatelor.

Citește și: Ce amendă iau românii care își spală mașina în fața blocului? Legea interzice acest lucru

Când vine vorba despre locul de unde au achiziționat aparatul de aer condiționat, aproape 49% au indicat magazinele online, 24% magazinele de bricolaj, dar există și o categorie de cumpărători (4,3%) care s-au adresat direct furnizorilor lor de energie pentru un pachet de răcire (sistem de aer condiționat, montaj și servicii post-instalare).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te