Lamine Yamal, noul „Il fenomeno” al Spaniei la EURO 2024, „botezat în tainele fotbalului” de Messi

DE Daniel Toșa | Actualizat: 10.07.2024 - 20:34
Lamine Yamal, noul „Il fenomeno” al Spaniei la EURO 2024, „botezat în tainele fotbalului” de Messi - Foto: Profimedia images

Lamine Yamal, noul „Il fenomeno” al Spaniei la EURO 2024, „botezat” în tainele fotbalului de Messi. Lamine Yamal, puștiul-minune al Spaniei și al Barcelonei, care a scris istorie la EURO 2024 devenind cel mai tânăr marcator din istoria competiției a fost „binecuvântat” de Messi.

SHARE

Lamine Yamal, tânărul talent de 16 ani al Spaniei și Barcelonei, a fost „botezat în tailele fotbalului” chiar de legenda Argentinei, Lionel Mess pe când era doar un bebeluș.

Lamine Yamal, noul „Il fenomeno” al Spaniei la EURO 2024, „botezat în tainele fotbalului” de Messi

După ce a explodat la EURO 2024, cu ultima reușită de excepție împotriva Franței, tânărul fotbalist cotat de Barcelona la peste 200.000.000 de euro, la numai 16 ani are o poveste cu iz „Messianic ”în spate.

Pe când era doar un bebeluș, Yamal a fost „binecuvântat” chiar de starul Argentine, Lionel Messi, supranumit și „zeul fotbalului” mondial într-un eveniment caritabil din 2007, organizat pentru a strânge bani pentru UNICEF.

Sursa foto: Profimedia images

Acela a fost momentul în care Messi l-a ținut în brațe pe Yamal și l-a scăldat în „botezul fotbalului” care l-a adus pe tânărul fotbalist acum în istoria campionatelor europene cu mai multe recorduri doborâte la acest turneu final.

Citește și: Spania, în finala EURO 2024 după 2-1 cu Franța. Yamal scrie istorie la 16 ani cu un super gol

Sursa foto: Profimedia images

Ce nu a putut prezice niciodată Messi a fost că micuțul din brațele sale va ajunge viitoare stea a Barcelonei, și, de asemnea, că de a deveni un star internațional.

Citește și: Ce amenzi au primit federațiile de fotbal din cauza suporterilor la EURO. România, loc fruntaș

Sursa foto: Profimedia images

Yamal a devenit cel mai tânăr fotbalist care a jucat în istoria campionatului, dar și cel mai tânăr marcator din istoria turneului.

Un fan spaniol a spus: "Acum 16 ani, copilul Lamine Yamal a fost binecuvântat de GOAT („Greatest Of All Time” - referindu-se la Messi ca fiind „Cel mai bun fotbalist din toate timpurile” n.red). În seara asta, a marcat un gol ca al lui Messi", potrivit DailyStar.

Sursa foto: Profimedia images

Fotografiile au devenit virale pe rețelele de socializare după ce tatăl lui Yamal le-a postat pe internet.

"Este ceva incredibil. Pe atunci, nimeni nu-și putea imagina că acest copil va fi cine este acum - și nici nu puteai ști că Messi va deveni cine a devenit. Vorbim despre anul 2007. Messi era abia la început la Barcelona atunci. Destinul joacă un rol important în aceste lucruri", a spus tatăl lui Yamal.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te