Italia se califică în optimile EURO 2024 după egalul cu Croația. Va juca cu o adversară a României

DE Daniel Toșa | Actualizat: 25.06.2024 - 08:29
Italia se califică în optimile EURO 2024 după egalul cu Croația. Va juca cu o adversară a României - Foto: Profimedia images

Selecționata Italiei, deținătoarea trofeului, s-a calificat in extremis în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a remizat dramatic cu Croația, 1-1 (0-0), luni seara, pe Leipzig Stadium, în Grupa B.

SHARE

Croații au deschis scorul prin veteranul Luka Modric în minutul 55, după ce tot el ratase un penalty cu un minut mai devreme. Squadra Azzurra a egalat la ultima fază a meciului, prin Mattia Zaccagni în minutul 90+8, un rezultat care îi elimină practic pe croați, medaliați cu bronz la CM 2022.

Italia se califică în optimile EURO 2024 după egalul cu Croația. Va juca cu o adversară a României

Echipa antrenată de Zlatko Dalic, care avea nevoie de victorie, a avut prima ocazie, dar Donnarumma a respins spectaculos șutul lui Sucic din minutul 5.

Italia, jucând cu multiple variante favorabile (victorie și egal), a avut prima oportunitate în minutul 21, când Retegui a trimis cu capul puțin pe lângă poartă la centrarea lui Calafiori. Retegui a fost blocat de Pongracic la 12 metri un minut mai târziu, iar faza s-a repetat în minutul 25 într-o altă zonă a careului. Livakovic a fost providențial în minutul 27, la lovitura de cap a lui Bastoni, din 6 metri, după o centrare trimisă de Barella.

Echipa lui Spalletti a mai avut o șansă prin Pellegrini în minutul 36, dar șutul său a fost reținut de portar.

În repriza secundă, Italia a fost sancționată în minutul 53, când Kramaric a centrat în careu, iar mingea a lovit mâna lui Frattesi. Arbitrul a dictat penalty pentru Croația după verificarea VAR. Donnarumma a avut o intervenție spectaculoasă și a apărat șutul lui Modric în minutul 54, acesta fiind al doilea penalty ratat de croați la EURO 2024.

Un minut mai târziu, în minutul 55, o centrare în careu a fost deviată de Budimir, Donnarumma a respins cu un reflex, dar Modric a reluat în poartă, răscumpărându-și greșeala de la penalty.

Citește și: Euro 2024. Cine arbitrează meciul Slovacia - România? Ce meci arbitrează Istvan Kovacs

Modric a devenit cel mai vârstnic marcator de la EURO, la 38 de ani și 289 de zile.

Italia a avut mai mult de o jumătate de oră pentru a găsi calea spre gol, dar și-a creat foarte puține ocazii clare de gol. Bastoni a trimis cu capul peste poartă la cornerul lui Raspadori în minutul 61, iar Chiesa a centrat în fața porții în minutul 81, dar Scamacca a fost blocat și nu a putut relua în plasă.

În minutul 90+8, la ultima fază de atac, Calafiori a avut o incursiune personală, a pasat în stânga la Zaccagni, care a trimis o acoladă la colțul lung, fără speranțe pentru Livakovic, salvând Italia de la o posibilă eliminare.

Citește și: EURO 2024 România a fost învinsă de Belgia cu 2-0. Meci decisiv cu Slovacia, miercuri de la ora 19

Italia s-a clasat pe locul secund în grupă și va juca în optimi contra Elveției, a doua clasată în Grupa A.

Croația termină pe locul al treilea, cu două puncte, având șanse foarte mici de a se număra printre cele mai bune patru echipe de pe această poziție în cele șase grupe.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te