Euro 2024. Ce se va întâmpla în grupa Spaniei? Cine transmite meciurile şi de la ce oră?

DE Florin Budescu | Actualizat: 24.06.2024 - 20:12
Euro 2024. Ce se va întâmpla în grupa Spaniei? Cine transmite meciurile şi de la ce oră? - Foto: Profimedia Images

Euro 2024. Ce se va întâmpla în grupa Spaniei? Cine transmite meciurile şi de la ce oră? În Grupa B de la Euro 2024, se ştie sigur un lucru: Spania se califică.

SHARE

Euro 2024. Ce se va întâmpla în grupa Spaniei? Cine transmite meciurile şi de la ce oră? În Grupa B de la Euro 2024, se ştie sigur un lucru: Spania se califică de pe primul loc.

Aceasta pentru căm chiar dacă Italia învinge Croaţia, în meciul direct a fost învinsă de Spania şi aceasta, la egalitate de puncte - presupunând că este învinsă de Albania, se clasează oricum pe primul loc.

Euro 2024. Ce se va întâmpla în grupa Spaniei? Cine transmite meciurile şi de la ce oră?

Pe de altă parte, jocurile nu sunt făcute împotriva Croaţiei: dacă învinge Italia şi, aşa cum ar fi rezonabil posibil, Spania învinge Albania, Croaţia termină pe locul al doilea, cu patru puncte.

O altă posibilitate este ca Croaţia să fie ciuca bătăilor, să rămână cu un punct, Italia să fie pe locul al doilea, cu şase puncte, iar Albania să ridice mult potul clasatelor pe locul al treilea calificate, cu 4 puncte, dacă reuşeşte să bată Spania.

Indiferent de aceste calcule, meciurile tot la aceeaşi oră se dispută, simultan, ca toate celelalte din ultima etapă a grupelor: în această seară, de la ora 22.00 - decisivele din Grupa B.

Citeşte şi: Spania câștigă Grupa B și se califică în optimi la EURO 2024 după victoria cu 1-0 în fața Italiei

Meciul Croaţia - Italia se transmite pe Pro TV, iar Albania - Spania pe Pro Arena. "La Roja Reserves Can Flourish", titrează Goal.com.

Se așteaptă ca antrenorul principal al Spaniei, Luis de la Fuente, să sune schimbările pentru ultima competiție din Grupa B a echipei sale, împotriva Albaniei, dar asta nu ar trebui să-l împiedice să obţină o victorie confortabilă.

De la Fuente are o echipă cu disponibilităţi tehnico-tactice, iar rezervele sale vor fi dornice să atragă atenția și să-și îmbunătățească șansele de selecție, pentru rundele eliminatorii.

Citeşte şi: Ce fotbalist român a jucat în Liga Campionilor, și-a pierdut averea și a „sfârșit” șofer de TIR?

Albania speră să beneficieze, în urma schimbărilor masive făcute de Spania, în timp ce încearcă să-și asigure victoria care, probabil, le-ar asigura un loc în optimile de finală.

Dintre cele 24 de echipe care concurează la Euro 2024, cinci sunt conduse de antrenori din Italia. Nici o altă națiune nu are mai mult de doi manageri în turneu, conform The New York Times.

Acei cinci manageri sunt ​​Luciano Spalletti (Italia), Domenico Tedesco (Belgia), Francesco Calzona (Slovacia), Vincenzo Montella (Turcia) și Marco Rossi (Ungaria). Spalletti este al 11-lea om care a condus Italia la Euro, fiecare dintre predecesorii săi fiind tot italian.

Magia de la Cupa Mondială

Contrastul dintre recordul Croației, la Cupa Mondială, și cel al acestora la Euro, este puternic. Croaţii au apărut în fiecare turneu, de șase ori (fără a număra 2024).

Au avansat din faza grupelor de trei ori, la Cupa Mondială, și de patru ori la Euro. Acolo se termină asemănările. Recordul negativ al Croației, în meciurile eliminatorii de la Euro, este de patru înfrângeri, din patru meciuri.

Dar recordul lor în meciurile eliminatorii ale Cupei Mondiale? Nouă victorii, din 12 meciuri, inclusiv victorii în fața Germaniei, Țărilor de Jos, Angliei și Braziliei. Ei speră că anul acesta va fi cel în care vor reuși să aducă o parte din magia lor de la Cupa Mondială, la Euro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te