Un judeţ din România se sufocă în gunoaie. S-a declarat stare de alertă

DE Florin Budescu | Actualizat: 12.06.2024 - 08:51
Un judeţ din România se sufocă în gunoaie. S-a declarat stare de alertă - Foto: obiectivbr.ro

Un judeţ din România se sufocă în gunoaie. S-a declarat stare de alertă. Prefectura Brăila a anunţat că a fost declarată starea de alertă, în judeţ.

SHARE

Un judeţ din România se sufocă în gunoaie. S-a declarat stare de alertă. Prefectura Brăila a anunţat că a fost declarată starea de alertă, în judeţ, pe o perioadă de 30 de zile,

Aceasta din cauză că operatorul local de salubritate nu a mai colectat deşeurile.

Un judeţ din România se sufocă în gunoaie. S-a declarat stare de alertă

"Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă declară starea de alertă la nivelul judeţului Brăila, începând de astăzi, 11 iunie 2024, pe o perioadă de 30 de zile, în baza acordului viceprim-ministrului, ministru al afacerilor interne şi a Hotărârii nr. 12/11.06.2024 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

 

Această situaţie a fost generată de întreruperea de către operatorul de salubritate a activităţii de colectare şi transport deşeuri, ceea ce duce la afectarea sănătăţii populaţiei şi poluarea excesivă a mediului", informează un comunicat de presă al Prefecturii, conform Agerpres.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ECO Dunărea Brăila a luat act de situaţia de urgenţă constatată şi, împreună cu unităţile administrativ-teritoriale membre, va dispune măsurile legale în regim de urgenţă pentru asigurarea continuităţii activităţii de colectare şi transport al deşeurilor pe raza judeţului Brăila, se precizează în comunicat.

Citeşte şi: FOTO Coșuri de gunoi noi, de 1.285 lei bucata, în parcurile Cişmigiu şi Herăstrău din București

Situaţia aceasta durează în Brăila de mai multă vreme. La începutul lunii mai, presa locală titra despre "sărbători pascale cu munţi de gunoaie".

Potrivit primarului municipiului Brăila, Marian Dragomir, operatorul RER a solicitat creşterea tarifului.

”Toate primăriile din judeţ, inclusiv Primăria Brăila, au menţionat că vor acorda creşteri de tarif doar în condiţiile legii! RER a notificat Primăria privind rezilierea contractului!

Citeşte şi: Incendiu la groapa de gunoi din Galați. Pompierii se luptă cu focul de 24 de ore

Primăria Brăila a câştigat în primă instanţă procesul cu RER şi s-a anulat notificarea de reziliere, fapt ce obligă RER să respecte contractul! RER a fost notificată că a pierdut procesul şi trebuie să adune gunoiul”, a transmis primarul din Brăila.

Acesta afirmă că orice procedură de selectare a altui operator, demarată ănaintea zilei de marţi ar fi fost nelegală.

”Trebuie să respectăm legea indiferent cât de mare este presiunea sau necesitatea! Vă rog mult să înţelegem că trecem printr-o situaţie dificilă, dar o rezolvăm noi şi pe aceasta în câteva zile!

Nimeni nu va plăti nimic în plus la salubrizare, nici măcar 1 leu, iar singurii care vor plăti pentru această situaţie vor chiar cei de la RER”, a mai transmis primarul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te