Tinerii români, înghițiți de viitură într-o clipă, au apucat să sune la 112. Două trupuri, găsite

DE Alex Darvari | Actualizat: 02.06.2024 - 14:35
Tinerii români, „înghițiți” de viitură într-o clipă, au apucat să sune la 112. Două trupuri, găsite - Foto: Friuli

Tinerii români, înghițiți de viitură într-o clipă, au apucat să sune la 112. Două trupuri au fost găsite de către poliția italiană. Se pare că e vorba de trupurile celor două fete.

SHARE

Cadavrul uneia dintre cele două fete a fost găsit pe malul râului între Ponte Romano și Ponte Leproso. Acest lucru a fost raportat de către comandantul adjunct al brigăzii de pompieri din Udine, Sergio Benedetti.

Tinerii români, înghițiți de viitură într-o clipă, au apucat să sune la 112. Două trupuri, găsite

Un al doilea cadavru găsit al fi al celei de-a doua fete. Cadavrele Patriziei și Biancai, cele două fete luate vineri de viitura râului Natisone, au fost găsite de Pompieri în râul Natisone, scrie presa italiană

Cadavrul se afla sub o piatră mare. Pe măsură ce nivelul a scăzut, a fost posibil să fie găsit.

Ansa relatează că, potrivit unor experți, moartea celor două persoane găsite s-a produs la câteva momente după ce au trecut pe sub Podul Roman, unde au fost târâte de ape, când au dispărut efectiv din peisaj. 

Trase de forța năvalnică a apelor, trupurile, poate deja fără viață din cauza temperaturii foarte scăzute a apei, au ajuns într-o râpă sau încurcate în vegetație. Astăzi, cu un nivel al apei mult mai scăzut, practic revenit la normal, cadavrele au ieșit la suprafață. 

Familiile victimelor au fost anunțate imediat

Un cadavru a fost găsit la aproximativ 700 de metri în aval de locul în care cei trei tineri au căzut în apă; celălalt la aproximativ 1 kilometru distanță.

Operațiunile de recuperare sunt în curs de desfășurare, în timp ce căutările celei de-a treia persoane dispărute continuă.

Citește și: Cine sunt cei trei tineri luați de apă în Italia? S-au îmbrățișat încercând să reziste

Drama, vineri, 31 mai, în jurul orei 13.30: chiar tinerii, aflați în dificultate, au fost cei care au sunat la 112 pe telefonul mobil. Un trecător i-a observat de pe pod și a încercat să-i liniștească, îndemnându-i să rămână calmi. 

Filmul tragediei

Între timp, alte câteva persoane s-au oprit pe pod și au asistat neputincioase la scena dramatică în care cei trei, copleșiți de curent, și-au dat drumul în încercarea de a agăța frânghiile aruncate de pompieri, dar au ratat priza și au ajuns în defileul de jos, târâți de apă.

Citește și: VIDEO Trei tineri români, luați de ape în Italia. Pompierii i-au văzut, dar n-au putut interveni

Nivelul apei râului Natisone a crescut în câteva minute.  În acel punct, înainte de inundație, se afla o mică plajă de pietriș alb, care s-a transformat ulterior într-o mică insulă, a explicat primarul din Premariacco, Michele De Sabata.

Tinerii, care nu bănuiau pericolul, au fost surprinși de creșterea apei și, pe măsură ce râul le ajungea progresiv la glezne și apoi la genunchi, s-au îmbrățișat unii pe alții, încercând poate în acest fel să își formeze o apărare mai puternică împotriva violenței apelor.

Totuși, apele au devenit și mai violente în câteva momente și îmbrățișarea nu a mai rezistat. 
În zonă a fost găsită parcată o mașină cu numere de înmatriculare românești. Primul pas pentru depistarea identității persoanelor dispărute, făcut de Carabinier

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te