Cum afectează clorul din piscină părul? Ce să faci pentru a preveni și a trata părul deteriorat?

DE Florentina Enache | 11.07.2024 - 16:03
Cum afectează clorul din piscină părul? Ce să faci pentru a preveni și a trata părul deteriorat - Foto: Profimediaimages.ro (Imagine cu rol ilustrativ)

Cum afectează clorul din piscină părul? Ce poți să faci pentru a preveni și a trata părul deteriorat?

SHARE

Clorul este utilizat în piscine pentru a ucide bacteriile și pentru a proteja înotătorii de infecțiile și bolile ce pot fi contractate din apă. Deși nu există suficient clor în piscine pentru a provoca daune permanente, acesta vă poate lăsa părul uscat și pielea iritată și roșie.

Clorul îndepărtează uleiurile naturale din păr și de pe piele, lăsându-le uscate, aspre și deteriorate. Părul are nevoie de o parte din uleiul pe care scalpul îl produce în mod natural, pentru a fi sănătos. Clorul poate provoca, de asemenea, reacții chimice în păr, schimbând culoarea acestuia, slăbind firele și ducând la vârfuri despicate. 

Citește și: Cum scapi de firele albe fără să te vopsești? Fructul cu beneficii minune pentru păr. Costă 5 lei

Deși nu puteți preveni complet daunele cauzate de clor, mai ales dacă mergeți des la înot, puteți evita o parte din acestea.

Udați-vă părul înainte de a intra în piscină

Părul se înmoaie rapid în contact cu lichidele. Dacă vă udați părul înainte de a intra în piscină, puteți preveni absorbția unei părți din apa cu clor sau cu săruri dăunătoare.

Purtați o cască de înot

Cea mai bună modalitate de a evita deteriorarea părului este să preveniți udarea acestuia. O cască de înot este o modalitate excelentă de a vă bucura de piscină fără a vă supune părul la mult clor. Puteți chiar să vă udați părul înainte de a vă pune casca, pentru ca aceasta să stea mai strânsă pe cap, astfel evitând pătrunderea apei cu clor.

Citește și: Ingredientul care te ajută să scapi de firele de păr despicate peste noapte. Acționează în 20 minute

Folosiți un balsam

Aplicarea unei cantități mici de balsam înainte de a intra în piscină poate ajuta la prevenirea absorbției unei părți din clor. Folosirea unui balsam fără clătire nu numai că poate ajuta la prevenirea absorbției clorului, dar vă poate și hidrata părul în timp ce înotați.

Aplicați ulei

Aplicarea unui ulei precum cel de nucă de cocos și purtarea unei căști de înot este o modalitate excelentă de a preveni deteriorarea părului la piscină. Uleiul respinge apa și previne absorbția clorului de către păr.

Dacă deja părul tău este deteriorat din cauza clorului, există modalități de a reduce daunele și de a reveni la un păr sănătos și moale în cel mai scurt timp.

Citește și: De ce preferă femeile să facă duș în apă mai caldă decât bărbații? Care este explicația științifică?

Clătiți-vă părul imediat

Clătiți-vă părul imediat după înot. Nu lăsați clorul, sarea sau alți contaminanți să stea în păr. Dacă vă îngrijorează cu adevărat deteriorarea părului, folosiți un șampon special formulat pentru îndepărtarea clorului din păr.

Citește și: Ai cumpărat banane de la supermarket? Trucurile prin care le poți mânca și după 7 zile

Piaptănă ușor

Părul ud are tendința de a se încurca, iar perierea cu peria are mai multe șanse să vă deterioreze părul. Folosiți un pieptene cu dinți largi pentru a descurca ușor și a netezi părul ud.

Folosește un șampon care curăță în profunzime părul

Un produs de curățare în profunzime a părului poate elimina orice substanțe chimice agresive din părul tău. Dacă nu vreți să apelați la produsele din comerț, puteți utiliza, de asemenea, oțet de mere pentru a elimina orice urmă de clor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te