Cine e bunica de 102 ani care încă lucrează? Nu mănâncă procesat, face sport și nu are regrete

DE Florentina Enache | Actualizat: 11.07.2024 - 19:26
Cine e bunica de 102 ani care încă lucrează? Nu mănâncă procesat, face sport și nu are regrete - Foto: The New York Post

Cine e bunica de 102 ani care încă lucrează? Nu mănâncă procesat, face sport și nu are regrete. Ce sfaturi are ea pentru o viață lungă și fericită?

SHARE

Deborah Szekely, o femeie în vârstă de 102 ani, lucrează încă la stațiunea balneară pe care a fondat-o împreună cu soțul ei, în urmă cu 80 de ani, în Baja California, Mexic.

Deborah a spus că nu are în plan să se pensioneze prea curând și a împărtășit, de asemenea, câteva sfaturi pentru a trăi o viață lungă și fericită.

Citește și: Povestea lui Vincent, un bătrân de 110 ani. Ce a consumat zilnic, cât a muncit și la ce a renunțat

Un lucru la care Szekely nu a renunțat este sportul.

„Tipul specific de exercițiu nu contează. Ceea ce contează este să faci suficientă mișcare încât să simți că ai depus efort, să-ți crești ritmul cardiac și să transpiri", a declarat Szekely, conform The New York Post.

De asemenea, poate nesurprinzător, ea are în continuare o dietă sănătoasă. Deborah a ținut toată viața sa o dietă vegetariană, căreia i-a adăugat doar pește și fructe de mare, ea spunând că încearcă să mănânce alimente cât mai puțin procesate.

Citește și: Topul longevităţii: care sunt judeţele cu cea mai mare speranţă de viaţă

Își cultivă mare parte din mâncare, dar nu renunță la micile răsfățuri, cum ar fi înghețata de cafea. De asemenea, Deborah face tot posibilul să rămână optimistă în ciuda tuturor evenimentelor la nivel global.

„Lumea are o mulțime de probleme, iar tu nu poți face nimic în privința lor. Când îți faci griji, doar creezi mai multe probleme", a spus ea.

De asemenea, ea nu crede în resentimente și regrete: „Asta este o pierdere totală de timp. Nu poți face nimic în legătură cu ce s-a întâmplat deja", a mai spus Deborah.

Mai mult, Deborah e de părere că pentru o viață lungă și fericită, e nevoie de implicarea fiecăruia în comunitatea din care face parte.

„Supraviețuirea comunității este absolut vitală pentru longevitate. Sănătatea și fericirea vecinilor noștri nu sunt doar importante, ele sunt indispensabile. Fără sănătatea și fericirea celor din jurul tău, este greu să fii și tu sănătos", a declarat Szekly.

Szekely face parte dintr-un grup din ce în ce mai mare de oameni care trăiesc peste 100 de ani.

Citește și: Dacă mănânci mai puțin și ții post intermitent vei trăi mai mult? Specialiștii au dat verdictul

Doar 0,27% dintre americani aveau 100 de ani sau mai mult în 2021. Cu toate acestea, numărul lor s-a dublat în ultimii 20 de ani, în SUA, potrivit datelor Organizației Națiunilor Unite.

Pe măsură ce tot mai mulți oameni trăiesc mai mult de un secol, cercetătorii de la Universitatea din Boston și Centrul Medical Tufts au analizat ADN-ul și stilul de viață a șapte centenari pentru a căuta fântâna tinereții.

Oamenii de știință le-au studiat celulele mononucleare din sângele periferic - o categorie largă de celule imunitare care se găsesc în sânge - și au stabilit că aceste persoane au sisteme imunitare care funcționează foarte bine, care au reușit să lupte cu succes împotriva multor afecțiuni și să se vindece de ele.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te