VIDEO Un antreprenor de succes, candidat la primăria Pitești: Ce spune despre risipa banului public

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 03.06.2024 - 18:12

Un antreprenor de succes, Mihai Coteț, care vrea să câștige cursa electorală la Primăria Pitești, a explicat la Newsweek Report de ce a rămas orașul în urma altora și cum este afectată comunitatea de risipa banului public, când o stație de autobuz costă cât o garsonieră.

SHARE

Mihai Coteț, candidatul PNL la Primăria Pitești, e antreprenor de peste 20 de ani. El a crescut o dată cu business-ul său Radical Zero, pe care l-a demarat la puțin timp după ce a terminat facultatea, și afirmă că poți avea succes și fără să dai tunuri pe mână cu statul și că te poți impune, dacă muncești, ai competențe manageriale și știi să faci și să ții alături de tine o echipă.

Un antreprenor de succes, în cursa Pitești: Ce spune despre risipa banului public

În primul rând, Mihai Coteț a explicat la Newsweek Report ce caută în politică un om de afaceri de succes. 

El a declarat că „Ce ar trebui să caute orice român de bună credință, sătul să asiste la falimentul unei clase politice și administrative profund viciate. Când copii îți spun că nu vor să rămână în orașul lor pentru că nu au nicio perspectivă în Pitești, devine clar că este și vina ta că ai permis să se ajungă aici.

S-au adunat peste 30 de ani, timp în care, în loc să numărăm motivele pentru care ar trebui să fim mândri de orașul nostru, numărăm cazurile de corupție și de impostură, numărăm miliardele pierdute de municipalitate din cauza lipsei de viziune și a incompetenței (...) 

Nu aș fi intrat în politică dacă nu aș fi constatat că acesta este singurul instrument eficient prin intermediul căruia poți să influențezi în bine viața comunității și a oamenilor ei”. 

Mihai Coteț a dat și un exemplu clar de risipă a banului public în Pitești. Candidatul PNL a explicat că actuala administrație cheltuit 41.000 de euro pentru o stație de autobuz, preț similar cu cel al unei garsoniere, și că în realitate o astfel de facilitate costă circa 5.000 de euro, plus TVA. 

De asemenea, Mihai Coteț a declarat că Piteștiul a ajuns un oraș îmbătrânit, fără perspective, fără măcar un plan pentru viitorii 10-20 de ani.

„Mergem în derivă girând, mandat după mandat, aceiași incompetenți, aceiași corupți, aceiași oameni imorali și lipsiți de scrupule.

În ultimii 30 și ceva de ani nu au făcut decât să se rotească în scaune, atât și nimic mai mult.

Dacă le iei carnetul de partid din CV,  nu mai rămâne mare lucru din niciunul dintre cei care au condus și conduc destinele acestui oraș”, a punctat antreprenorul la Newsweek Report. 

În ceea ce privește economia Piteștiului, Mihai Coteț spune că, din pol industrial, Piteștiul a ajuns să fie printre puținele municipii care nu au nici măcar un parc industrial.

„Nici un oraș mai sănătos din punct de vedere al mediului nu suntem, în lipsa industriei de altădată!

Puținul spațiu verde e trofeu de vânătoare pentru rechinii imobiliari.

Pădurea Trivale, în loc să devină o emblemă a acestui oraș, a fost predată de către administrațiile PSD în brațele samsarilor, să nu mai avem loc să plimbăm un cărucior. Am betonat tot, până și ultimul petec de verdeață din cartiere. Am retrocedat tot!

Până și FC Argeș ne-a fost confiscat de către politicienii care, pe bani publici, se joacă de-a patronii. Halul în care ne-au adus echipa nu mai necesită niciun comentariu.

Nu avem nici spitale civilizate, nici școli moderne, nici grădinițe și creșe suficiente. Avem puține locuri de muncă decente”, a mai afirmat, printre altele, candidatul PNL la Primăria Pitești. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te