Primarul Băluță, care a folosit DIICOT pentru a intimida jurnaliști, candidatul PSD–PNL la S4

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 19.04.2024 - 15:52
Primarul Băluță, care a folosit DIICOT pentru a intimida jurnaliști, candidatul PSD–PNL la S4 - Foto: Facebook

Actualul primar PSD al Sectorului 4, Daniel Băluță, și-a depus candidatura pentru un nou mandat, din partea alianței PSD - PNL. Nu e nicio problemă, se pare, că, în 2021, Departamentul de Stat al SUA a scris în raportul său anual că a folosit DIICOT pentru a intimida jurnaliști.

SHARE

Primarul Sectorului 4 Daniel Băluţă şi-a depus, în cursul zilei de vineri, 19 aprilie 2024, candidatura pentru un nou mandat de edil al Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti.

Oficialul va candida în numele alianţei electorale PSD-PNL, iar documentele aferente, împreună cu un număr semnificativ de semnături de susţinere, au fost înregistrate la Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale nr. 4, aflat în Grand Arena Mall.

Dar, Daniel Băluță e susținut la Primăria Sectorului 4 și de Piedone și Voiculescu. 

Citește și: Legăturile interlopilor cu politica: sportivii lui Băluță, recuperatorii lui Dragnea, clanul din AUR

„La Sectorul 1 – Liviu Negoiţă (...) La Sectorul 4 avem o alianţă cu PSD din 2020, valabilă şi astăzi, îl susţinem pe actualul primar, Daniel Băluţă. La Sectorul 5 va candida Vlad Popescu Piedone, iar la Sectorul 6 va candida Bogdan Pintileasa”, a spus Cristian Popescu Piedone, conform unui comunicat de presă al PUSL, partidul condus din umbră de Dan Voiculescu, preluat de News.ro.

Primarul Băluță, care a folosit DIICOT pentru a intimida jurnaliști, candidatul PSD–PNL la S4

„Cu emoţie, dar şi cu încredere, mi-am depus astăzi candidatura pentru un nou mandat de primar al Sectorului 4!

Mi-au fost alături si colegii care mă vor însoţi în următorii patru ani şi alături de care sunt convins că vom încheia cu succes proiectele pe care comunitatea noastră şi le doreşte, fie că vorbim despre infrastructură, de sistemul de sănătate, de învăţământ sau de siguranţa familiilor noastre!

Alături de partenerii noştri de alianţă, vom continua să ne ocupăm de proiectele strategice ale Bucureştiului”, a afirmat Daniel Băluţă, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4.

Citește și: Oamenii de încredere ai primarului Băluță, angajați fictiv în grupul de presă ce aparține Rosal

El a adăugat că „vom continua să construim metrou – prelungirea liniei M2 până în comuna Berceni şi extinderea liniei M4, de la Gara de Nord până la Gara Progresul, vom reface din temelii Planşeul Unirii, vom încheia lucrările de construire la Maternitatea Sf. Ioan, la Spitalul de Chirurgie Dento-Alveolară şi la Centrul de Diagnostic, Tratament şi Cercetare a Tuberculozei, din cadrul Institutului Marius Nasta”.

„Şi, nu în ultimul rând, vom continua să implementăm proiecte de importanţă vitală pentru dezvoltarea Bucureştiului, cum ar fi construcţia unui aeroport internaţional în zona de Sud.

Mulţumesc tuturor celor ce m-au sprijinit semnând listele de susţinere a candidaturii mele! Sunt onorat şi determinat să muncesc în continuare pentru comunitatea Sectorului 4!”, a adăugat Băluţă.

PSD și PNL nu au, se pare, nicio problemă că, de exemplu, în Raportul pe anul 2021 al Departamentului de stat al SUA se menționează modul în care primarul sectorului 4 din București, Daniel Băluță, a hărțuit jurnaliștii Newsweek România.

Citește și: Departamentul de Stat al SUA: Primarul Băluță a folosit DIICOT pentru a intimida jurnaliști Newsweek

Ce spune Departamentul de stat al SUA în Raportul privind drepturile omului din România în 2021. Documentul este AICI

Referirea la cazul Newsweek - Băluță este la pagina 14.

„Violență și hărțuire: Unii reporteri din întreaga țară au continuat să să fie hărțuit, dați în judecată sau amenințați de autoritățile pe care le-au investigat sau de împuterniciții lor.

Oficialii de stat au întocmit dosare civile și penale fără temei împotriva unor jurnaliști de investigație, împiedicând funcționarea unor instituții de presă. În perioada 20-21 mai, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism i-a interogat pe jurnaliștii și editorii de la publicațiile Libertatea și Newsweek România după ce primarul sectorului 4, Daniel Băluță a afirmat că reporterii celor două publicații ar fi format un grup de crimă organizată pentru a-l șantaja.

Ambele publicații scriseseră articole de investigație despre gestionarea greșită de către Băluță a licitațiilor și contractelor publice. Organismele de supraveghere locale și internaționale pentru libertatea presei, inclusiv Reporteri fără Frontiere, au cerut autorităților să investigheze modul în care DIICOT a gestionat cazul și metodele de interogare prin care au vrut să intimideze jurnaliștii. În iunie, direcția a renunțat la unele acuzații împotriva reporterilor și a trimis dosarele rămase către Direcția Națională Anticorupție”.

Ce l-a supărat pe Băluță: „Contract de 27,6 milioane lei cu dedicație de la primăria lui Băluță”

În martie anul trecut apărea în Newsweek articolul „Contract de 27,6 milioane lei cu dedicație de la primăria lui Băluță”. Articolul complet poate fi citit AICI.

„Primăria Sectorului 4, condusă de pesedistul Daniel Băluță, ține morțiș să atribuie o licitație de 27,6 milioane de lei pentru lucrări de semnalizare rutieră firmei Dumava Semnalizare, patronată de Marius Stelian Varghida. Motiv pentru care a descalificat celălalt competitor, firma Lindor. Atât Consiliul Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, cât și Curtea de Apel București, au decis că oferta depusă Lindor corespunde cerințelor impuse de primărie”, se scria în articol.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te