Liberalii rămân consecvenți principiilor economice cu care au intrat în Coaliție

DE Alexandru Pop | Actualizat: 29.05.2024 - 12:36
Liberalii rămân consecvenți principiilor economice cu care au intrat în Coaliție - Foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă

Liberalii rămân consecvenți principiilor economice cu care au intrat în Coaliția de guvernare cu PSD: Liderul PNL, ferm.

SHARE

Liberalii rămân consecvenți principiilor economice cu care au intrat în Coaliția de guvernare cu PSD: Liderul PNL, ferm în susținerea cotei unice.

Nicolae Ciucă spune: cota unică a ajutat la recuperarea decalajelor față de statele mai dezvoltate. Liderul PNL vizitează companii românești importante din vestul țării.

Liberalii rămân consecvenți principiilor economice cu care au intrat în Coaliție

Șeful liberalilor, tur de forță prin țară: Succesul PNL se măsoară în proiecte și în comunități care arată astăzi mai bine decât în urmă cu 4 ani.

Ciucă este prezent non-stop în filiale din toată țara. Liberalii mizează pe faptul că tot mai mulți români vor alege pe 9 iunie modelul PNL de administrație performantă.

Liberalii rămân fermi pe poziție: Nicolae Ciucă, de la Timișoara, mesaj de susținere a cotei unice.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă: Nu putem vorbi de impozitarea progresivă, cota unica nu și-a terminat efectul

“Cota unică nu și-a încheiat aplicabilitatea în România. Acest regim de impozitare a ajutat masiv la dezvoltarea economiei noastre și mai poate contribui la recuperarea decalajelor față de statele mai dezvoltate din vestul continentului.

De aceea, PNL o susține în continuare”, a transmis Nicolae Ciucă din discuția cu oamenii de afaceri din Timișoara.

Acesta își continuă turul de forță în filiale început cu mult înaintea campaniei electorale, unde a discutat cu membrii PNL, cu susținători ai liberalilor, dar și cu reprezentanți ai mediului de afaceri local, asociativ și a luat parte la evenimente ale comunităților administrate de liberali. Miercuri, Nicolae Ciucă este prezent în Mehedinți și Gorj.

Citeşte şi: PNL și specialiștii în fiscalitate apără cota unică. Proiectul PNL, pe masa senatorilor

“Și ca premier am acordat o atenție deosebită dialogului cu mediul asociativ. Pentru mine, relația dintre mediul privat, societatea civilă și sfera politică trebuie să fie structurată ca un parteneriat bazat pe o comunicare continuă”, afirmă Ciucă, adăugând că, pentru orice forță politică, sprijinirea capitalului autohton trebuie să fie o prioritate.

Important de subliniat că în dezbaterea cotă univă vs cotă progresivă de impozitare, PNL are de partea sa specialiștii în domeniu, care combat reintroducerea cotei progresive cu exemple concrete de efecte economice negative, cum ar fi ”o creștere a costurilor cu munca pentru absolut toate companiile din România și, normal, o scădere a eficienței acestora”, conform unui consultant fiscal.

Tocmai de aceea PNL transmite că susține în continuare principiile economice cu care a intrat la guvernare cu PSD, cota unică fiind una dintre liniile roșii, având în vedere avantajele economice aduse de introducerea acesteia de liberali în urmă cu aproximativ 20 de ani.

Protecţie pentru impozitul unic

De altfel, liberalii au în Parlament un proiect de lege care prevede protejarea acestui sistem de impozitare în următorii 10 ani. Proiectul este pe masa senatorilor.

Mesajele economice de susținere a mediului de afaceri sunt enunțate de șeful PNL cu fiecare ocazie, în vizitele în țară. Sunt principiile după care primarii și șefii de consilii liberali s-au ghidat în mandatele lor, cu susținerea guvernării liberale.

Liberalii mizează pe modelul liberal de guvernare și guvernele PNL sunt cele care au dus absorbția fondurilor europene la nivelul record de peste 90% și banii din bugetul statului alocați investițiilor au crescut considerabil sub conducerea PNL.

Modelul PNL de administraţie

Aceștia sunt convinși că tot mai mulți români vor opta pe 9 iunie pentru a prelua în localitățile lor modelul PNL de administrație performantă.

“Succesul PNL se măsoară în proiecte și în comunități care arată astăzi mai bine decât acum 4 ani”, a transmis șeful Senatului și de la Caraș-Severin, afirmând că primarii liberali sunt primari ai cetățenilor, sunt în slujba oamenilor, așa cum reiese din munca depusă în comunitățile pe care le administrează, campioane la atragerea fondurilor europene și la dezvoltarea celor mai multe proiecte de investiții în infrastructura rutieră, în cea școlară și de sănătate, dar și în lucrări de apă și canalizare și extinderea rețelei de gaze cu fonduri din programul național Anghel Saligny.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te