DOCUMENTE Primarul din Crevedia și-a autorizat soția să construiască ilegal lângă o stație GPL

DE Alex Darvari | Actualizat: 13.05.2024 - 12:25

Primarul din Crevedia, Florin Petre, și-a autorizat soția să construiască un centru comercial ilegal, lângă o stație GPL. Asta, deși în Crevedia a explodat o stație GPL neautorizată aflată, ilegal, prea aproape de casele oamenilor. 5 oameni ai murit în urma acelei explozii.

SHARE

Două explozii puternice s-au produs pe 26 august 2023 după ce doi șoferi au încercat să mute gazul dintr-o cisternă în alta în curtea unei stații GPL care funcționa ilegal în comuna Crevedia, aflată la 25 de kilometri de București. Aceasta este deținută de fiul primarului de la Caracal. 

DOCUMENTE Primarul din Crevedia își autorizează soția să construiască ilegal lângă o stație GPL

Au murit 5 oameni, alți 50 fiind răniți. 

Primarul din Crevedia, Florin Petre, a recunoscut, inițial, că stația GPL funcționa ilegal. Ulterior, dându-și seama de gravitatea acestei declarații a retractat cele spuse.

Imediat după tragedie, premierul Ciolacu s-a delimitat de Florin Petre anunțând că îl va exclude din PSD. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar Florin Petre va candida pentru un nou mandat de primar din partea PSD.

Comuna a fost împânzită de banere electorale în care apar Florin Petre și Ștefan Corneliu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, din partea PSD. Sloganul care te bagă în sperieți este „Continuăm împreună”.

Citește și: Primarul din Crevedia, pliant electoral cu șeful PSD Dâmbovița. Ciolacu zisese că îl exclude din PSD

Tupeul lui Florin Petre pare fără limite. În calitate de primar i-a aprobat soției construirea unor spații comerciale care se află în imediata vecinătate a unei alte spații GPL, acest lucru fiind ilegal. Aveți video mai sus.

Este vorba de o spălătorie și de două unități alimentare care se află  aproape lipite de o stație GPL. Acestea sunt, deja, funcționale. Familia primarului Petre mai construiește încă un spațiu comercial de sute de metri pătrați în apropierea aceleiași stații GPL. Construcția urmează să fie deschisă lunile viitoare, fiind finalizată.

Potrivit legii, între o stație GPL și o societate comericală trebuie să fie 40 de metri. Această distanță nu există. 

Documentele în care primarul Petre îi semnează și o autorizează pe soția Petre Ionela Camelia să deschidă spații comerciale lângă stațiile GPL le aveți mai jos:

 Automat ce a semnat certificatul de urbanism pentru soție a întrat în conflict de interese conform legii 161/2023, articolul 76.

Și-a crescut și salariul

Florin Petre, primarul din Crevedia unde a avut loc expozia GPL, și-a crescut, anul acesta, salariul cu 6.000 de lei pe lună, potrivit documentelor obținute de Newsweek

Primarul din Crevedia, Florin Petre, avea un salariu de 10.300 de lei brut. Săptămâna aceasta, se va dezbate și se va supune la vot, creșterea salariilor angajaților din primărie.

Primarul a cerut să fie plătit cu suma de 16.500 de lei, o creștere de 6.000 de lei pe lună. Viceprimarul va primi și el un salariu mărit de peste 13.000 de lei.

Primarul Florin Petre, unde a explodat o stație GPL, eveniment soldat cu morți și zeci de răniți, a fost condamnat la închisoare. Acest aspect este confirmat într-un document oficial semnat de prefectura Dâmbovița.

Citește și: Primarul din Crevedia, unde a explodat stația GPL, condamnat la închisoare în legătură cu un furt

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te