Zelenski anunță când se termină războiul din Ucraina. Kievul a făcut planul pentru victoria finală

DE Daniel Toșa | Actualizat: 29.06.2024 - 10:10
Zelenski anunță când se termină războiul din Ucraina. Kievul a făcut planul pentru victoria finală - Foto: Facebook/Volodimir Zelenski - Caracter ilustrativ

Zelenski anunță când se termină războiul din Ucraina. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că planul de încheiere a războiului va fi gata în acest an.

SHARE

"Desigur, Ucraina va decide. Dar dacă totul ar depinde doar de Ucraina, nu ar exista niciun război. Din păcate, ocupantul Rusia și Putin au vrut război. Și nu vrea să-l încheie până acum. Calea diplomatică aleasă de Ucraina este inițiativa noastră, pentru că suntem o victimă în acest război", a spus Zelenski.

Zelenski anunță când se termină războiul din Ucraina. Kievul a făcut planul pentru victoria finală

El a reamintit că recent a avut loc Summitul Păcii și că în prezent se lucrează la trei planuri detaliate pentru energie, securitate alimentară și schimburi.

"Și sunt sigur că vom rezolva aceste probleme. Cel puțin vom pregăti un plan detaliat. Acesta va fi gata în viitorul apropiat. De asemenea, vom rezolva toate celelalte puncte ale formulei de pace și vom pregăti un plan cuprinzător care va fi pus pe masă în fața partenerilor noștri.

Este foarte important pentru noi să prezentăm un plan de încheiere a războiului care va fi susținut de majoritatea lumii. Aceasta este calea diplomatică la care lucrăm. În plus, așa cum am spus, nu totul depinde de noi", a spus Zelenski.

Citește și: Cum vrea Putin să curețe Marea Neagră de drone SUA ce vin din România. MIG-urile vor face turbulențe

El a spus că producția de drone, EW și artilerie este în creștere în Ucraina, "pentru că trebuie să fim puternici pe câmpul de luptă".

"Și nu este pentru că cineva vrea să lupte. Noi nu am vrut de la bun început. Și acum nimeni nu vrea. Noi vrem doar pace. Dar trebuie să fim puternici și de aceea ne dezvoltăm producția pentru a fi puternici. Pentru că Rusia nu înțelege nimic altceva decât puterea și nu respectă pe nimeni decât pe cei care sunt puternici.

Adică, acestea sunt două lucruri paralele - să fim puternici pe câmpul de luptă și să dezvoltăm un plan, un plan clar, un plan detaliat. Și va fi gata în acest an", a spus Zelenski, potrivit Ukrinform.

Citește și: 4 țări vor să ridice un zid de protecție contra lui Putin: 2.600.000.000 $ pentru 700 de km

Primul summit al păcii a avut loc în stațiunea elvețiană Burgenstock în perioada 15-16 iunie. La summit au fost discutate trei puncte ale formulei de pace a lui Volodimir Zelenski - securitatea nucleară, securitatea alimentară și dimensiunea umanitară - schimbul de prizonieri și întoarcerea copiilor ucraineni răpiți. După summit a fost semnat un comunicat comun, care este deschis pentru aderare.

Rezultatele summitului vor fi înmânate Rusiei, anunță Zelenski.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te