FOTO Racheta japoneză invizibilă anti-China. Urmărește și distruge navele de război la 1.200 km

DE Daniel Toșa | Actualizat: 15.07.2024 - 14:11
Racheta japoneză invizibilă anti-China. Urmărește și distruge navele de război la 1.200 km - FOTO: X/ @lfx160219

Racheta japoneză invizibilă anti-China. Urmărește și distruge navele de război la 1.200 km. Japonia se pregătește să respingă amenințările Chinei cu noua sa rachetă sol-navă Type-12 SSM îmbunătățită de la un rază de acțiune de 200 km la 1.200 de km.

SHARE

Japonia a dezvăluit cel mai recent progres al său în tehnologia rachetelor, ca un nou pas ce vine ca un mesaj de descurajare pentru China și aliații săi din "coaliția dictaturilor" - Rusia și Coreea de Nord.

Racheta japoneză invizibilă anti-China. Urmărește și distruge navele de război la 1.200 km

Noua rachetă, dezvoltată de Mitsubishi Heavy Industries, prezintă progrese notabile în materie de proiectare.

"Prototipul îmbunătățit al rachetei sol-navă de Type- 12, care a trecut cu succes prin diverse teste la sol".

Versiunea actualizată prezintă aripi principale mai pronunțate înclinate spre spate și aripioare de coadă în formă de X clar definite, indicând potențiale îmbunătățiri ale performanței aerodinamice și ale stabilității.

Cartea albă privind Apărarea Japoniei pentru 2024 subliniază urgența consolidării capacităților de apărare de la distanță ale Japoniei pentru a contracara amenințările navelor Beijingului și ale forțelor de debarcare inamice, în special în regiunile insulare. 

Citește și: China poftește la teritorii din Japonia și India. „Taiwanul i-a deschis apetitul”

"Ne consolidăm în mod fundamental capacitățile de apărare împotriva navelor invadatoare și a forțelor de debarcare, inclusiv în regiunile insulare, prin desfășurarea rachetei îmbunătățite de tip 12 sol-navă (versiunea lansată de la sol) și prin achiziționarea de rachete Tomahawk fabricate în SUA, cu un an înainte de termen, începând cu anul fiscal 2025".

Citește și: China a trimis patru nave militare în apele teritoriale ale Japoniei. Revendică Insulele Senkaku

De ce este capabilă noua rachetă japoneză Type-12 SSM

Noua rachetă urmărește să ofere Japoniei capacitatea de a ataca ținte inamice din afara razei de acțiune a sistemelor antiaeriene adversare, asigurând o poziție de apărare solidă împotriva potențialelor amenințări. 

Type 12 SSM a avut inițial o rază de acțiune de aproximativ 200 km. Noua versiune modernizată vizează extinderea razei de acțiune la cel puțin 900 km și, eventual, la 1 200 km. Forma rachetei a fost, de asemenea, modificată pentru a reduce secțiunea transversală a radarului (RCS) și pentru a o face invizibilă pentru inamici.

Racheta Type 12 SSM are implementată comanda (UDTC), care permite rachetei să primească informații despre țintă prin intermediul comunicațiilor prin satelit în timpul zborului și să atace mai precis țintele în mișcare.

Această actualizare a capacității pentru Type 12 SSM a fost decisă de guvernul japonez în 2020, în principal în contextul expansiunii maritime și al consolidării militare a Chinei, astfel încât să poată ataca în siguranță navele navale inamice din afara razei de acțiune a rachetelor antiaeriene inamice.

Racheta japoneză va fi dezvoltată nu numai în versiunea convențională lansată de la sol, ci și în versiuni lansate de nave și avioane, versiunea lansată de la sol urmând să fie dezvoltată în perioada FY2021-2025, versiunea lansată de nave va fi până în 2026 și, respectiv, versiunea lansată de avioane în perioada FY2024-2028.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te