VIDEO De ce Rusia nu trage cu rachetele Kalibr aflate pe navele din Marea Neagră? „Au fost 2 cazuri”

DE Alex Darvari | Actualizat: 20.04.2024 - 18:26
VIDEO De ce Rusia nu trage cu rachetele Kalibr aflate pe navele din Marea Neagră? „Au fost 2 cazuri” - Foto: Twitter

De ce Rusia nu trage cu rachetele Kalibr de pe vapoarele din Marea Neagră? Au fost 2 cazuri în luni de zile în care Flota Mării Negre a Rusiei a folosit armament. Deocamdată, pe Marea Neagră e calm.

SHARE

Situația din Marea Neagră rămâne stabilă. În prezent, comandamentul rus își ține navele la o anumită distanță și rareori le scoate în largul mării pentru a folosi rachetele "Kalibr" pentru a lovi teritoriul Ucrainei.

Citește și: Găgăuzia se simte amenințată de trupe române. Rusia: Cea mai odioasă manifestare a Bucureștiului

VIDEO De ce Rusia nu trage cu rachetele Kalibr aflate pe navele din Marea Neagră? „Au fost 2 cazuri”

Acest lucru a fost raportat de purtătorul de cuvânt al Marinei ucrainene, căpitanul de rang 3 Dmytro Pletenchuk, în timpul unui telejurnal ucrainean.

"Putem spune că situația rămâne stabilă. Călătoriile pe mare sunt destul de scurte și, în general, nu sunt observate. În mai mult de șase luni, avem două cazuri confirmate de utilizare a rachetelor de croazieră. Prin urmare, nu sunt pregătit să spun că situația se schimbă", a declarat Pletenchuk, potrivit uazmi.

Citește și: Veste excelentă. Navele de luptă și submarinele Rusiei au părăsit Marea Neagră. Care e motivul?

El a mai precizat că vapoarele cu rachete rusești nu merg pe mare pentru că se tem să nu le piardă și să fie distruși . Purtătorul de cuvânt al Marinei ucrainene a mai adăugat că acesta este motivul pentru care se află în port. În același timp, producția de rachete de croazieră a Rusiei nu se oprește .

"Portul este închis, intrarea în port este de fapt blocată și da, desigur, complexul militar-industrial a lucrat în tot acest timp și cel mai probabil continuă să producă aceste rachete. Bineînțeles, vor trebui să rezolve la un moment dat problemele logistice din Novorossiysk. Principala problemă este lipsa macaralelor care să poată încărca aceste rachete "Kalibr" (video jos cum atacă).

Totuși, pentru a le folosi, mai ales la scară masivă, trebuie să ajungă pe mare. Și trebuie să ajungă în zonele corespunzătoare din care ar trebui să aibă loc lansările", a explicat el.

Submarinele la putere

Pletenchuk a adăugat că ultimele lansări de "Kalibr" efectuate de ocupanți au fost realizate de pe un submarin.

"Aceste submarine nu pot părăsi zona de apă, așa că putem spune că sunt "blocate" aici", a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt al Marinei Militare a mai declarat recent că Flota rusă din Marea Neagră a pierdut o treime din navele sale și că au fost distruse toate tipurile de nave: nu doar nava amiral, ci și nave de patrulare, nave mari de asalt amfibiu și un submarin.

Portul, modernizat

Rusia și-a modernizat principalul port estic al Flotei din Marea Neagră, ca urmare a atacurilor ucrainene asupra Crimeei, unde Moscova își bazase în mare parte activele navale din regiune, sugerează noi imagini din satelit.

Rusia a investit "foarte probabil" în construirea unei infrastructuri cheie, cum ar fi logistica, întreținerea și sprijinul pentru sistemele de armament, în facilitatea sa de la Novorossiysk, a declarat joi Ministerul britanic al Apărării, scrie Newsweek.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te