Atac masiv cu drone în Crimeea. O bază rusească plină cu sisteme S-400 de 500.000.000$, spulberată

DE Daniel Toșa | Actualizat: 15.07.2024 - 14:25
Atac masiv cu drone în Crimeea. O bază rusească plină cu sisteme S-400 de 500.000.000$, spulberată - Foto: Profimedia images

Atac masiv cu drone în Crimeea. O bază rusească cu sisteme S-400 de 500.000.000$, spulberată. Forțele ucrainene au lansat un nou atac de amploare asupra unei baze militare din Sevastopol, Crimeea în care se aflau mai multe sisteme de rachete S-400 și S-300.

SHARE

Noaptea trecută a fost una de foc pentru rușii din Crimeea după ce forțele ucrainene au lansat un nou atac cu drone kamikaze asupra facilităților militare rusești, raportează grupul de monitorizare Crimean Wind (Vântul Crimeei n.red).

Atac masiv cu drone în Crimeea. O bază rusească cu sisteme S-400 de 500.000.000$, spulberată

Au avut loc lovituri în timpul nopții asupra unei unități militare ruse în zona Capului Fiolent", se arată în mesaj.

Grupul susține că acolo se află o divizie de sisteme de apărare antiaeriană S-400/S-300 din cadrul Regimentului 12 de rachete antiaeriene al Federației Ruse.

"Se presupune că una dintre stațiile radar a fost avariată și a existat, de asemenea, o explozie puternică într-o poziție unde se găsea un sistem de rachete de ultimă generație rusească S-400", a adăugat canalul de monitorizare.

Ce este sistemul S-400?

S-400 este un sistem rusesc de rachete antiaeriene conceput pentru apărarea împotriva atacurilor aeriene, cu rachete balistice, rachete de croazieră și drone la distanțe lungi și medii. Introdus în 2007, acesta poate lovi ținte aflate la o distanță de până la 400 de kilometri, folosind radare asociate pentru detectarea, coordonarea și urmărirea țintelor.

Citește și: Cel mai mare depozit de drone Shahed-136 din Crimeea, spulberat după un atac cu rachete ATACMS

Unitatea militară a fost amplasată printre cooperativele de cabane de vară, provocând căderea resturilor de drone pe clădirile civile din apropiere.

Publicația Krym.Realii a raportat că Mihail Razvozhaev, guvernatorul Sevastopol numit de Rusia, a afirmat că o dronă a fost doborâtă în zona Capului Fiolent.

"Potrivit Serviciului de salvare din Sevastopol, resturile au căzut în zona Fiolent pe teritoriul unei case", a declarat Razvozhaev.

Citește și: VIDEO Crimeea sub asediu ATACMS. Sistemele rusești de rachete dintr-o unitate militară, distruse

Capul Fiolent a fost atacat anterior pe 1 iulie. Un depozit militar rus ,despre care se spune că ar conține muniție sau drone de tip Shahed, ar fi fost lovit.

Ucraina și-a intensificat atacurile asupra teritoriului rus în acest an, vizând situri energetice despre care susține că sprijină armata rusă, precum și orașe și sate din apropierea frontierei.

Ministerul Apărării de la Moscova a declarat luni că a doborât 22 de drone ucrainene peste noapte deasupra vestului Rusiei și Crimeei,.

"În cursul nopții trecute... sistemele de apărare aeriană de serviciu au distrus și interceptat 22 de drone", se arată în declarație.

Potrivit raportului, 15 drone au fost doborâte deasupra regiunii Bryansk de la granița cu Rusia, șase deasupra Crimeei și una deasupra orașului Lipetsk. În plus, guvernatorul din Kursk a raportat că alte trei drone ucrainene au fost doborâte în regiunea sa.

Mișcarea partizană Atesh a raportat că a înregistrat poziționarea unui sistem de apărare cu rachete sol-aer cu rază scurtă de acțiune Tor-M2 deasupra unei plaje locale populare din Sevastopol, ocupată de Rusia.

Anterior, milbloggeri ruși au criticat Ministerul rus al Apărării și autoritățile de ocupație din Crimeea pentru amplasarea de ținte militare în apropierea zonelor civile din Crimeea, pe care Institutul pentru Studiul Războiului, cu sediul în SUA, le-a evaluat ca fiind un efort de descurajare a atacurilor ucrainene.

Ministerul rus al Apărării a anunțat la 23 iunie că Ucraina a lansat un atac cu cinci rachete ATACMS asupra Sevastopolului și că a interceptat patru dintre acestea. A cincea rachetă, care ar fi conținut muniții cu dispersie, ar fi detonat deasupra unei plaje din parcul Uchuivka din apropiere, provocând un număr de victime. Moscova a dat vina pe SUA pentru victimele civile, nu numai pentru că ATACMS este un sistem furnizat de SUA, ci și pentru furnizarea de informații privind țintele către Ucraina. Este foarte probabil ca un interceptor rus de apărare aeriană să fi provocat detonarea rachetei M-39.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te