TRIDON Mk2, cel mai nou sistem european de apărare antiaeriană. Distruge instantaneu orice țină

DE Daniel Toșa | Actualizat: 13.06.2024 - 12:56
TRIDON Mk2, cel mai nou sistem european de apărare antiaeriană. Distruge instantaneu orice țină - Foto: BAE Systems

TRIDON Mk2, cel mai nou sistem european de apărare antiaeriană. BAE Systems Bofors va prezenta cel mai nou sistem de apărare antiaeriană terestră, TRIDON Mk2, în cadrul expoziției de apărare Eurosatory de la Paris.

SHARE

Evenimentul, organizat în perioada 17-21 iunie, va prezenta unul dintre cele mai avansate sisteme antiaeriene din lume, conceput pentru a face față amenințării tot mai mari reprezentate de drone.

TRIDON Mk2, cel mai nou sistem european de apărare antiaeriană. Distruge instantaneu orice țină

După cum a precizat compania, TRIDON Mk2 se mândrește cu o precizie ridicată, putere de foc și modularitate, ceea ce îl face potrivit pentru protejarea atât a infrastructurii militare, cât și a celei civile.

Lena Gillström, CEO al BAE Systems Bofors, a evidențiat capacitățile sistemului: "TRIDON este soluția pentru cei care au nevoie de un sistem de apărare antiaeriană dovedit și fiabil, cu o precizie ridicată, pentru a proteja atât oamenii, cât și infrastructura critică."

Vizitatorii de la Eurosatory pot vedea TRIDON Mk2 la standul BAE Systems din Sala 5A, B369. Sistemul se remarcă prin eficiența sa, depășind orice alt tun de calibru 40 mm sau mai mic. Această tehnologie avansată este rezultatul a aproape 90 de ani de experiență în domeniul apărării aeriene.

S-a menționat că modelul L va fi instalat de obicei în spatele unei platforme 8x8 de mare mobilitate, cum ar fi Rheinmetall MAN HX, care a fost selectat pentru cea mai recentă versiune a sistemului de artilerie autopropulsată de 155 mm Archer, care urmează să fie adoptat de armata suedeză.

Actualul sistem a fost testat de pe un camion civil și, cel mai recent, de pe un camion militar Scania G460. Acesta ar putea fi utilizat de pe majoritatea vehiculelor 6x6 sau 8x8, precum și de pe BVS10, potrivit BAE Systems.

Sursa foto: BAE Systems

Distruge rapid orice țintă aeriană sau la sol

TRIDON Mk2 este capabil să combată rapid mai multe amenințări, ceea ce îl face o soluție de înaltă precizie și rentabilă, ușor de implementat și de întreținut.

Designul său modular îi permite să se adapteze la nevoile în evoluție și să integreze noi tehnologii fără probleme.

Proiectat cu gândul la flexibilitate, TRIDON Mk2 poate contracara o gamă largă de amenințări, de la drone și rachete de croazieră la avioane și vehicule blindate.

Stefan Löfström, directorul de marketing și vânzări al BAE Systems Bofors, a declarat că societatea a prevăzut nevoia de sisteme CUAS înainte de războiul dintre Rusia și Ucraina, în timpul căruia a fost puternic evidențiată capacitatea accelerată și activitatea de dezvoltare a sistemelor UAS.

TRIDON Mk2 distruge inclusiv rachete supersonice

"Acesta este un tun dovedit cu o rază de acțiune de peste 12,5 km și poate angaja (o gamă de ținte, de la) rachete supersonice de mare viteză și avioane de vânătoare, până la UAS mici și ținte terestre, cum ar fi IFV-urile, la 300 rd/min", a declarat Löfström.

Sursa foto: BAE Systems

Viteza de tragere poate fi controlată pentru a satisface cerințele vehiculelor, cum ar fi modificarea vitezei maxime de tragere la 200 rd/min în loc de 300 rd/min.

Această versatilitate asigură securitate și protecție atât pentru forțele militare, cât și pentru infrastructura civilă.

Compania afirmă că, în calitate de sistem antiaerian modern, TRIDON Mk2 umple golul lăsat de sistemele de rachete mai scumpe.

Trage cu muniție Bosfor 3P

BAE Systems va dezvălui o versiune îmbunătățită a sistemului său antiaerian Tridon la Eurosatory 2024. Sistemul va avea un accent îmbunătățit pe capacitatea CUAS și va permite utilizarea muniției Bofors 3P (Pre-fragmentată, programabilă, cu fuziune de proximitate) programabilă pentru toate țintele.

Muniția 3P programabilă în șase moduri funcționează în moduri de proximitate, de impact și temporizat. Ea a fost utilizată cu arme navale și poate fi programată în șase moduri de funcționare diferite pentru a oferi un efect optimizat împotriva țintelor aeriene, de suprafață sau de țărm.

Cele șase moduri sunt: modul de proximitate temporizat (apărare aeriană, modul de proximitate temporizat cu prioritate la impact (apărare aeriană, ținte mari), modul temporizat (ținte mici rapide, ținte de suprafață în manevră și ținte terestre ascunse), modul de impact (ținte de suprafață), modul de perforare a blindajului (ținte de suprafață blindate) și modul de proximitate (modul implicit), potrivit defence-blog.com.

Acesta răspunde nevoii crescânde de arme de negare aeriană, oferind o soluție ieftină și cu reacție rapidă, crucială pentru menținerea unui cer senin în mediul de securitate complex de astăzi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te