Joe Biden a spus că are mai multă nevoie de somn. Nu-și mai programează evenimente după ora 20.00

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 05.07.2024 - 12:25
Joe Biden a spus că are mai multă nevoie de somn. Nu-și mai programează evenimente după ora 20.00 - Foto: Profimedia Images (rol ilustrativ)

Președintele Joe Biden le-a spus guvernatorilor democrați în timpul unei întâlniri de la Casa Albă miercuri că o parte a planului său de viitor este să nu mai programeze evenimente după ora 20:00, astfel încât să poată dormi mai mult.

SHARE

Joe Biden le-a spus guvernatorilor democrați în timpul unei întâlniri de la Casa Albă de miercuri că o parte a planului său de viitor este să nu mai programeze evenimente după ora 20:00, astfel încât să poată dormi mai mult, potrivit a trei surse informate cu privire la comentariile sale.

Comentariile, raportate pentru prima dată de The New York Times , au venit în timp ce Biden, în vârstă de 81 de ani, a încercat să liniștească un grup de peste 20 de lideri de stat cu privire la capacitatea sa de a-l învinge pe fostul președinte Donald Trump în noiembrie și de a guverna eficient încă patru ani, transmite CNN.

Joe Biden a spus că are mai multă nevoie de somn. Nu-și mai programează evenimente după ora 20.00

Comentariul lui Biden i-a frustrat pe câțiva guvernatori din sală, au declarat surse pentru CNN, și este unul dintre motivele pentru care unii dintre participanți au fost deranjați de declarația de loialitate și entuziasm din partea lor, distribuită de campania Biden joi.

Casa Albă nu a comentat imediat ce a spus președintele. Un consilier de campanie Biden a susținut că, pe lângă pregătirea dezbaterilor în săptămâna de după cele două călătorii ale sale în Europa, Biden a fost angajat în ore de muncă oficială, pe lângă orele de campanie.

„Președintele (George W.) Bush s-a culcat la 9, iar președintele (Barack) Obama a pregătit cina la 6:30”, a declarat purtătorul de cuvânt al campaniei Biden, Kevin Munoz. „Președinții normali ating un echilibru, la fel și Joe Biden. Aproape aceeași rigoare ca Donald Trump, care își petrece jumătate din zi dezvăluind pe Truth Social despre planuri care ar provoca o recesiune, iar cealaltă jumătate jucând golf.”

Citește și: Interviu crucial pentru Joe Biden. De acesta va depinde viitorul său politic

Biden le-a făcut, de asemenea, o glumă guvernatorilor, care nu a mers bine: „Sunt bine, totuși nu știu despre creierul meu”. Jen O'Malley Dillon, președintele de campanie a lui Biden, a spus că președintele „făcea în mod clar o glumă și apoi a spus: „Toate glumele deoparte”.

În urma performanței slabe a lui Biden în timpul dezbaterii prezidențiale a CNN de săptămâna trecută, unii democrați au început să ceară președintelui să renunțe la cursă, lăsând Casa Albă să se chinuie să convingă scepticii din partid și alegătorii. În zilele următoare, oficialii administrației au oferit explicații confuze și contradictorii în timp ce încercau să realizeze o performanță care a exacerbat îngrijorările alegătorilor cu privire la vârsta lui Biden.

Biden însuși a semnalat joi că intenționează să rămână în cursă, spunând membrilor serviciului militar și familiilor acestora că va rămâne.

Un participant la grătarul din 4 iulie de la Casa Albă i-a spus președintelui: „Avem nevoie de tine”.

„M-ați prins”, a răspuns președintele, înainte ca participantul să țipe din nou.

„Nu plec nicăieri”, a reiterat Biden.

În urma ședinței de miercuri, guvernanții. Wes Moore din Maryland, Kathy Hochul din New York și Tim Walz din Minnesota au pictat o imagine pozitivă a întâlnirii în timpul unei conferințe de presă, adăugând că Biden este „all in” și „în ea pentru a o câștiga”.

Ca răspuns la întrebarea unui reporter, Walz a respins orice îngrijorare cu privire la vârsta și sănătatea lui Biden, spunând că președintele este „apt pentru funcție”.

Făcând campanie pentru Biden în South Haven, Michigan, joi, guvernatorul Californiei Gavin Newsom – care a participat personal la întâlnire – a declarat pentru CNN că recunoașterea lui Biden de oboseală arată că este „uman” și a spus că simte că oamenii fac prea mult această remarcă.

Citește și: Ce reacție a avut purtătoarea de cuvânt a Casei Albe întrebată dacă Biden are Alzheimer

Biden, cel mai bătrân președinte din istoria SUA, s-a confruntat de ani de zile cu întrebări legate de vârsta și sănătatea lui. Au ajuns la un punct maxim în timpul dezbaterii, când el era răgușit și uneori de neinteligibil, lăsându-l pe Trump – care este cu doar trei ani mai tânăr decât Biden – să pară mai în formă. Majoritatea observatorilor dezbaterilor l-au considerat pe fostul președinte drept câștigătorul conflictului, potrivit unui sondaj CNN .

Iar performanța de dezbatere a lui Biden a deschis porțile pentru o mai mare atenție și raportare asupra sănătății președintelui, surse descriind o scădere a aptitudinii sale mentale.

Biden se îndreaptă vineri în Wisconsin pentru un miting de campanie și un prim interviu TV critic de la dezbaterea cu George Stephanopoulos de la ABC.

Primele fragmente vor fi difuzate pe „World News Tonight”, iar apoi interviul va fi difuzat în întregime într-o specială de rețea ABC în prime-time vineri seara, la 20:00 ET.

„Nu plec nicăieri”, a spus Biden joi, vorbind la un grătar din 4 iulie pentru familiile militarilor, după ce cineva din mulțime a strigat: „Continuați lupta!”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te