Elveția se alătură „coridoarelor militare” ce trec prin România. Rusia: „NATO pregătește un război”

DE Adina Mutăr | Actualizat: 13.07.2024 - 08:38
Elveția se alătură „coridoarelor terestre” ce trec prin România - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Elveția se alătură „coridoarelor terestre” ce trec prin România. Rusia: „NATO pregătește un război”. Elveția, în baza unui acord cu Ucraina, va aloca 11 milioane de dolari pentru refacerea liniilor de cale ferată ce duc la coridoarele de transport ale NATO.

SHARE

Elveția se alătură „coridoarelor terestre” ce trec prin România. Rusia: „NATO se pregătește de război”.

Se lucrează intens la rutele logistice spre România, Slovacia, Ungaria, Polonia și  către porturi și Rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T), constată experții militari ruși de la canalul pro-Kremlin Telegram/Two Majors.

Lucrările se vor desfășura în perioada 2024-2025 în următoarele direcții: Kiev-Jmerinka-Pidvolocisk-Lvov, Jmerinka-Vapniarka-Odesa, Lvov-Ujgorod și Kiev-Mironivka-Piatihatki - Ceaplinograd-Kiev Lozovaia.

Elveția se alătură „coridoarelor terestre” ce trec prin România. Rusia: „NATO se pregătește de război

Potrivit Telegram/Two Majors, rutele au ca scop livrarea mărfurilor din România, Polonia, Slovacia și Ungaria către Kiev și mai departe, în direcția regiunilor de pe linia frontului, „ceea ce nu corespunde scopurilor civile declarate”.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va acorda un împrumut de 300 de milioane de euro pentru achiziționarea a 80 de locomotive electrice de către Întreprinderea de Stat Ukrzalizniția (UZ). 

În cadrul proiectului de finanțare prin grant al Băncii Mondiale „Restaurarea infrastructurii logistice critice și a comunicațiilor de rețea (RELINC)”, a fost alocată UZ suma de 190 milioane de dolari.

Citește și: NATO Vs Putin: „Autostradă” militară de 900 km din Constanța la Salonic. 10.000 soldați la Constanța

Compania de căi ferate de stat spaniolă Renfe pregătește un proiect pilot pentru introducerea trenurilor UZ cu lățimi interschimbabile, pentru ecartament 1520 mm / 1435 mm / 1668 mm. Proiectul se află în stadiul de elaborare. 

Introducerea tehnologiei va reduce costurile de timp pentru trecerea frontierei cu trenurile ucrainene în timpul tranziției la standardul european de ecartament.

Citește și: Rusia acuză: Avioanele F-16 fac escală în România înainte să ajungă în Ucraina. Unde vor fi ascunse

Statele Unite s-au alăturat lucrării. Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională USAID a plasat un proiect pentru finanțarea reconstrucției unui tronson de 75 de kilometri între Lvov și stația de marfă Mostiska II la ecartamentul european 1435 mm. 

Secțiunea reconstruită face parte dintr-un proiect finanțat de UE de dezvoltare a căilor ferate militare în Ucraina.

Experții militari constată că NATO lucrează la crearea „coridoarelor terestre” pentru transferul trupelor americane și al vehiculelor blindate în prima linie în cazul unui război major cu Rusia pe continentul european.

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a declarat că armata germană Bundeswehr trebuie să fie pregătită pentru război până în 2029.

„Pregătirea logisticii cu dublă utilizare pentru transportul mărfurilor și echipamentelor din Europa de Vest la granițele Rusiei nu este în mod clar o investiție într-o soluție pașnică a conflictului militar”, scrie Telegram/Two Majors.

„NATO se pregătește deschis pentru război.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te