De ce s-au apucat rușii să lingă ouă din supermarket? Cum se pot alege cu 1 milion de ruble?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 30.05.2024 - 18:10
De ce s-au apucat rușii să lingă ouă din supermarket - Foto: Pixabay - cu rol ilustrativ
supermarket rusia

De ce s-au apucat rușii să lingă ouă din supermarket? Patronul unui lanț de magazine din Rusia a lansat o provocare inedită, care poate aduce clienților suma de 1 milion de ruble, adică aproape 10.000 de euro.

SHARE

De ce s-au apucat rușii să lingă ouă din supermarket? După ce proprietarul unui lanț de magazine din Rusia a anunțat că va plăti 1 milion de ruble - aproape 10.000 de euro -  fiecărei persoane care se dovedește că s-a intoxicat cu produse ale magazinului, mulți ruși au decis să-i accepte provocarea

De ce s-au apucat rușii să lingă ouă din supermarket? Cum se pot alege cu 1 milion de ruble?

La începutul lunii mai, lanțul de supermarketuri Zhiznmart, cu sediul în Ekaterinburg, a fost criticat pentru că ar fi vândut produse alimentare compromise, care au făcut ca cel puțin 18 persoane să ajungă la spital cu intoxicații alimentare.

Ca urmare, mai mulți furnizori au refuzat să mai lucreze cu Zhiznmart de teama de a nu fi supuși unui audit din partea Rospotrebnadzor, agenția federală rusă responsabilă cu protecția consumatorilor.

Rămas cu reputația pătată, fondatorul Zhiznmart, Ivan Zaichenko. a făcut o declarație publică îndrăzneață, dar cu „două tăișuri”. 

Citește și: 4 alimente din supermarket cresc riscul de a muri de tânăr. Un tip de carne, cel mai nociv pentru om

El a promis să despăgubească cu 1 milion de ruble, deci, aproape 10.000 de euro, fiecare persoană despre care s-ar fi dovedit că a fost intoxicată de produsele sale, scrie odditycentral.com.

Promisiunea lui a devenit virală și, în scurt timp, oamenii încercau să se intoxice cu mâncare de la Zhiznmart pentru a fi despăgubiți cu generoasa sumă.

Supermarketurile fac parte din lanțul Zhiznmart - Foto: odditycentral.com

Canalul Baza de pe Telegram a fost printre primele publicații de știri care au raportat că oamenii au cumpărat produse alimentare de la Zhiznmart în speranța că acestea vor fi suficient de contaminate pentru a le garanta plata despăgubirii.

Unii au fost atât de disperați încât au recurs la lins ouă chiar în supermarket, pentru a-și crește șansele de a se intoxica cu alimente.

„Din câte am înțeles, conform ultimelor informații, Rospotrebnadzor și spitalele locale sunt pur și simplu inundate de reclamații de intoxicații alimentare legate de Zhiznmart, fără nicio dovadă solidă, a declarat Zaichenko.

„Oamenii se plâng de orice, de alimente care au fost pregătite cu câteva zile în urmă în fabrici care au fost deja verificate și au trecut toate testele și de alimente pe care le-au mâncat în aprilie.

Neoficial, acest lucru este asociat cu compensația promisă de un milion de ruble”, a mai spus patronul lanțului de supermarketuri.

Citește și: Un supermarket rusesc face angajări în România. Are 11 magazine deschise aici și vrea să se extindă

„Dacă am fost găsiți vinovați în oricare dintre cele 18 cazuri investigate în prezent de Rospotrebnadzor, am vrut să fac un bine și să îi despăgubesc pe oamenii cu adevărat afectați de problemele pe care le-am creat. Dar drumul spre iad este pavat cu intenții bune”, a mai adăugat acesta.

Pentru a descuraja oamenii să vină în supermarketul său și să încerce să se intoxice cu alimente, Zaichenko a precizat că singurele persoane eligibile pentru a primi despăgubirea de 1 milion de ruble sunt cele 18 care au fost tratate inițial pentru intoxicație alimentară. 

„Vă rugăm să rețineți că vom plăti compensații celor la care Rospotrebnadzor a făcut referire atunci când a început inspecțiile.

Este vorba de 18 persoane și vom lua aceste liste chiar de la Rospotrebnadzor. Așa că, vă rog, nu lingeți ouăle, este periculos”, a fost apelul făcut de Zaichenko către clienți.

Citește și: Care supermarket a decis să ofere mai mulți bani, dacă aduci PET-ul la reciclare?

Rămâne de văzut dacă oamenii vor înțelege mesajul acestuia sau vor încerca oricum să se intoxice cu produse din supermarketurile respective, în speranța că, ulterior, vor putea primi, cumva, despăgubirea respectivă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te