Cel mai sigur loc în care te poți afla dacă izbucnește al Treilea Război Mondial

DE Alexandra Lupascu | 17.05.2024 - 17:11
Cel mai sigur loc în care te poți afla dacă izbucnește al Treilea Război Mondial Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)

Perspectiva unui al treilea război mondial umple de teamă tot mai mulți oameni. Acum este clar unde să mergem în cel mai rău caz.

SHARE

Omenirea are un stoc global de aproximativ 13.000 de focoase nucleare și știm cu toții că un război nuclear ar avea consecințe catastrofale", avertizează New Word.

A fost întocmită o listă cu locurile care ar putea supraviețui unei apocalipse nucleare, pe baza unui studiu publicat în revista Risk Analysis.

Următoarele națiuni insulare ar fi capabile să producă suficientă hrană pentru a supraviețui unui conflict global, ar fi, probabil, suficient de departe de norii nucleari, iar locuitorii lor ar avea șanse să supraviețuiască războiului fără a fi nevoiți să se înghesuie în buncăre.

Cel mai sigur loc în care te poți afla dacă izbucnește al Treilea Război Mondial

Națiunile insulare tropicale oferă șanse mai mari de supraviețuire în cazul unui al treilea război mondial. Țările insulare tropicale oferă șanse mai bune de supraviețuire în cazul unui al treilea război mondial.

Perspectiva unui al treilea război mondial umple de teamă tot mai mulți oameni. Acum este clar unde să mergem în cel mai rău caz.

Țările insulare tropicale oferă șanse mai bune de supraviețuire în cazul unui al treilea război mondial

1. Indonezia, Filipine și Mauritius

Aceste trei locuri au fost supranumite trinitatea de aur a supraviețuirii, deoarece nu numai că au șanse de a rămâne în afara unui conflict mondial, dar este foarte puțin probabil să fie lovite de un nor nuclear.

Citeşte şi: VIDEO Israel atacă Iranul. Explozii la baza militară iraniană din Isfahan. Teheranul: „Vom răspunde”

Potrivit studiului, națiunile care trăiesc aici ar fi capabile să producă suficientă hrană în cazul unui război nuclear pentru a hrăni nu doar localnicii, ci și turiștii.

2. Insulele Solomon și Vanuatu

Locuitorii acestor mici națiuni insulare au toate șansele să supraviețuiască unui război mondial. Acest lucru se datorează în mare parte locației lor tropicale, producției abundente de alimente și potențialului excelent de autosuficiență.

Citeşte şi: NATO și UE încurajează sprijinul SUA pentru Ucraina

3. Islanda

Islanda este singura țară din emisfera nordică care face parte din listă. Avantajul său se datorează în principal depărtării: deși economia sa ar avea de suferit dacă importurile de bunuri ar fi reduse sau eliminate și dacă infrastructura sa ar fi distrusă, acestea nu sunt elemente esențiale.

4. Noua Zeelandă

O țară modernă, dezvoltată și mare, Noua Zeelandă este situată mai departe de țintele nucleare și nu deține arme nucleare, astfel că ar putea evita loviturile directe.

De asemenea, Noua Zeelandă este protejată de ocean de temperaturi extreme și de posibile atacuri din partea altor țări

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te