Ce a decis Donald Trump după tentativa de asasinat care l-a vizat? „Nu ne vom teme”

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 14.07.2024 - 17:52
Ce a decis Donald Trump după tentativa de asasinat care l-a vizat - Foto: Profimedia Images

Ce a decis Donald Trump după tentativa de asasinat care l-a vizat? Fostul președinte american, rănit superficial la ureche, după ce un bărbat a deschis focul la o întrunire electorală desfășurată, sâmbătă, în Pennsylvania, și-a anunțat intențiile pentru perioada următoare.

SHARE

Ce a decis Donald Trump după tentativa de asasinat care l-a vizat? Fostul președinte al SUA, aflat în cursa de revenire la Casa Albă, a anunțat public care sunt planurile sale pentru perioada următoare, în ciuda celor întâmplate.

Ce a decis Donald Trump după tentativa de asasinat care l-a vizat? „Nu ne vom teme”

O persoană a murit și alte două au fost rănite după ce un bărbat a deschis focul la o întrunire electorală ce se desfășura, sâmbătă, în jurul orei locale 18.15 (1.15, ora României), în Butler, Pennsylvania. 

Donald Trump, care ținea un discurs pe scenă, a fost rănit superficial la o ureche, iar FBI a confirmat că atacul a fost o tentativă de asasinat.

Lunetistul care a încercat să-l asasineze sâmbătă pe fostul președinte american Donald Trump a fost identificat drept Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, scrie The Post.

Citește și: Atacatorul care l-a împușcat pe Donald Trump de la peste 100 metri a fost identificat. Are 20 de ani

Secret Service a confirmat că agenţii săi au ucis persoana care a deschis focul asupra lui Donald Trump la mitingul său din Pennsylvania şi a anunţat că, pe lângă un participant ucis, alţi doi membri ai publicului au fost „grav răniţi”.

După ce a primit îngrijiri medicale la spital, Donald Trump a avut o primă reacție, postând un mesaj pe propria rețea socială, Truth Social.

În el, fostul titular de la Casa Albă mulțumea Secret Service și tuturor forțelor de ordine pentru modul în care au acționat.

După câteva ore, Trump a revenit cu un mesaj în care a afimat că „numai Dumnezeu a fost cel care a împiedicat să se întâmple inimaginabilul.

El a anunțat că abia așteaptă să țină să vorbească în Wisconsin, locul unde va avea loc Convenția Partidului Republican ce îl na nominaliza drept candidat oficial la alegerile prezidențiale ce vor avea loc în luna noiembrie.

„Mulțumesc tuturor pentru gândurile și rugăciunile de ieri, deoarece numai Dumnezeu a fost cel care a împiedicat să se întâmple inimaginabilul”, a scris Trump pe Truth Social, potrivit Fox News.

„Nu ne vom TEME, ci în schimb vom rămâne rezistenți în credința noastră și sfidători în fața răutății. Dragostea noastră se îndreaptă către celelalte victime și către familiile lor. Ne rugăm pentru recuperarea celor care au fost răniți și păstrăm în inimile noastre amintirea cetățeanului care a fost ucis în mod atât de oribil.

„În acest moment, este mai important ca niciodată să rămânem uniți și să ne arătăm adevăratul caracter de americani, rămânând puternici și hotărâți și nepermițând răului să învingă. Îmi iubesc cu adevărat țara și vă iubesc pe toți și aștept cu nerăbdare să vorbesc Marii noastre Națiuni în această săptămână din Wisconsin”, a adăugat el.

Citește și: VIDEO Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump, în Pennsylvania. E împușcat în ureche. 2 morți

Convenţia republicanilor va avea loc în perioada 15-18 iulie în Milwaukee, Wisconsin, iar Fiserv Forum, casa echipei Milwaukee Bucks, va fi principalul loc de desfăşurare al evenimentului unde este de așteptat ca Trump să fie declarat oficial candidatul Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Pe fondul problemelor pe care le are președintele Joe Biden, inclusiv în propriul partid, pentru nominalizarea drept candidat al Partidului Democrat, Trump pare, în acest moment, marele favorit pentru câștigarea alegerilor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te