Razie RAR, în București. Peste 70 de șoferi, sancționați pentru defecțiuni și „bubuit” din tobe

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 13.07.2024 - 09:26
Razie RAR, în București. Peste 70 de șoferi, sancționați pentru defecțiuni și „bubuit” din tobe - Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea - Imagine cu rol ilustrativ

Razie RAR, în București. Peste 70 de șoferi au fost sancționați pentru defecțiuni tehnice constatate la mașini și „bubuit” din tobe.

SHARE

Poliţiştii au dat 76 de amenzi în valoare de aproximativ 35.000 de lei în urma controalelor desfăşurate vineri spre sâmbătă noaptea în Bucureşti, împreună cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român.

11 amenzi au fost aplicate pentru modificări ale sistemului de evacuare a noxelor, modificări care au sdrfept consecinţă şi disconfortul fonic.

Iar un tânăr aflat la volanul unui vehicul cu anvelope de alte dimensiuni decât cele omologate, cu martorul airbag aprins în bord şi pcu modificări la sistemul de evacuare al noxelor, avea şi permisul de conducere suspendat, în acest caz fiind deschis dosar penal.

Citește și: Atenție, șoferi! Piața e plină de piese auto contrafăcute. Cum le identifici pe cele originale

Razie RAR, în București. Peste 70 de șoferi, sancționați pentru defecțiuni și „bubuit” din tobe

”În noaptea de 12/13 iulie a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere în colaborare cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român au desfăşurat activităţi de control în trafic în scopul creşterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice din Capitală, prevenirii accidentelor de circulaţie înregistrate pe fondul deficienţelor tehnice ale vehiculelor şi diminuării disconfortului fonic produs de autovehiculele cărora le-au fost efectuate modificări neomologate sistemului de evacuare a noxelor”, anunţă Poliţia Capitalei.

Citește și: 3.300 lei amendă pentru foliile de pe geamurile mașinii. RAR explică ce tipuri își pot pune șoferii

În urma activităţilor de control desfăşurate, poliţiştii au constatat o infracţiune la regimul rutier şi au aplicat 76 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 35.000 de lei: 11 pentru modificări ale sistemului de evacuare a noxelor; ⁠9 pentru modificări neomologate; 51 pentru alte deficienţe tehnice; 3 pentru alte abateri prevăzute de legislaţia rutieră.
 
De asemenea au fost reţinute 25 de certificate de înmatriculare, pentru deficienţele tehnice constatate în urma controalelor efectuate de inspectorii din cadrul Registrului Auto Român, precum şi 7 seturi de plăcuţe cu numărul de înmatriculare.
 
Conform poliţiştilor, la data de 12 iulie, un tânăr în vârstă de 24 de ani a condus un autovehicul în Piaţa Alba Iulia, iar în urma controlului s-a constatat că autovehiculul avea modificari constructive neomologate la sistemul de evacuare al noxelor (lipsă filtru de particule), la sistemul de suspensii (suspensii pneumatice reglabile), la anexele motor, deficienţe la sistemul de iluminare (dispersoarele spate opacizate), folii aplicate pe geamurile laterale faţă şi pe dispersoarele spate, anvelope cu alte dimensiuni decât cele pentru care a fost omologat.

Citește și: ITP-ul, Inspecția Tehnică Periodică, costă și peste 200 lei în 2024. Amenda ajunge și 6.600 lei

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.980 lei, i-a fost reţinut certificatul de înmatriculare şi i-au fost retrase plăcutele cu numărul de înmatriculare până la remedierea deficienţelor constatate.
 
Sâmbătă, un tânăr în vârstă de 23 ani, a condus un autovehicul în Piaţa Alba Iulia şi în urma controlului efectuat de inspectorii RAR, s-a constatat faptul că avea montate anvelopele cu alte dimensiuni decât cele omologate, martorul airbag era aprins în bord şi prezenta modificări la sistemul de evacuare al noxelor (lipsă tobă finală).

De asemenea, şoferul nu a prezentat la control permisul de conducere, motiv pentru care au poliţiştii au făcut verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit  că tânărul avea suspendată exercitarea dreptului de conduce autovehiculele pe drumurile publice.

În acest caz a fost deschis un dosar de cercetare penală, dispunându-se totodată şi reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare până la remedierea deficienţelor constatate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te