Cele mai bune trasee de off-road din România, pentru șoferii pasionați de aventuri în natură

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 25.06.2024 - 13:33
Cele mai bune trasee de off-road din România, pentru șoferii pasionați de aventuri în natură - Foto: michelin.ro
Cele mai bune trasee de off-road din România, pentru șoferii pasionați de aventuri în natură - Foto: michelin.ro

Șoferii pasionați de aventuri în natură, care au și o mașină adecvată și cât de cât pregătită, măcar echipată cu anvelope corespunzătoare, găsesc în România o mulțime de opțiuni de trasee de off-road spectaculoase. Iar specialiștii Michelin au realizat un top pe regiuni.

SHARE

Michelin e unul dintre cei mai importanți producători de cauciucuri pentru mașini, camioane și utilaje, dar și cea mai puternică voce internațională în materie de turism și experiențe gastronomice, fiind autorul celebrelor ghiduri de călătorie încă din anul 1900 și entitatea care acordă cele mai râvnite stele de către chefi și restaurante. 

Din păcate, în România încă nu avem niciun restaurant cu stele Michelin, cele mai apropiate putând fi găsite în Ungaria și Grecia. Dar există „Ghidul Verde Michelin pentru România”, care are 508 de pagini şi include 26 de hărţi, peste 300 de recomandări pentru hoteluri și restaurante şi peste 500 de locuri de vizitat în Romania. 

Iar specialiștii Michelin au realizat și un top al celor mai bune trasee de off-road din România.

Cele mai bune trasee de off-road din România, pentru șoferii pasionați de aventuri în natură

România este o țară fascinantă pentru pasionații de off-road prin natura sa, punând la dispoziția iubitorilor de aventură o mulțime de trasee de diferite dificultăți si lungimi. Iar cine dorește își poate transforma escapada pe teren accidentat într-o mini-vacanță, făcând camping pentru câteva zile în locații izolate inedite, spun specialiștii Michelin. 

Citește și: Care sunt cele mai frumoase trasee de parcurs cu bicicleta în România? Toate sunt în natură

Trasee off-road în Constanţa

Județul Constanța este, datorită stațiunilor de la malul Mării Negre, mai mult o destinație de plajă, realxare și distracție, dar zona oferă și numeroase trasee pentru pasionații de off-road. 

În regiune, pe lângă renumitul traseu Giurgeni-Stancuta - off-road lejer la Dunăre, există şi alte itinerarii de lungă durată, cum ar fi traseul Baltagesti-Canionul de Argila-Cheie Dobrogei-Cariera de Piatra Cheia și traseul Tariverde – Caugagia.

Traseul Giurgeni- Stancuta este de dificultate medie, pretabil și pentru un SUV, și are o lungime de 50,96 km. El poate fi parcurs în circa 2 ore şi 15 minute, fără opriri.

Cine dorește o aventură off-road ceva mai lungă, poate opta pentru traseul Băltăgești-Canionul de Argila-Cheile Dobrogei-Cariera de Piatra Cheia, tot de dificultate medie. Acesta are o lungime de 55,92 km, este un traseu cu sens unic și unul dintre locurile preferate ale șoferilor de off-road în județul Constanța.  

Pentru peste 100 km în off-road, este recomandat traseul Tariverde – Caugagia (112,99 km). Este de dificultate medie și, conform specialiștilor, oferă o experiență diferită de condus. Oamenii petrec minim 5 ore pentru acest traseu, preferat în general în lunile de primăvară și vară.

Citește și: Munți din România, în topul celor mai bune trasee de drumeție din lume. Cum sunt descriși?

Trasee off-road în Braşov

Șoferii pasionați de off-road găsesc multe opțiuni în județul Brașov. Cei experimentați, profesioniști, și cu mașini pregătite de off-road pot alege, de exemplu, traseul care consta în opriri în Vama Buzăului - Tabla Buții - Lacul Vulturilor - Crasna. Itinerariul are 52,46 km, urcă până la o altitudine de 1.507 metri.

Un traseu off-road ușor în Brașov este  Susai - Pârtia Azuga. Are o lungime de 13,92 km, este frecvent preferat de familii și poate fi parcurs și cu un SUV în toate cele patru sezoane ale anului, dacă nu e zăpadă.

În Braşov, puteţi alege şi un traseu de dificultate medie, precum Recea – Dejani. Pe traseul de 26,26 km sunt disponibile puncte intermediare cu o altitudine de 1.445 metri. Recea – Dejani. Este un traseu cu un singur sens, care se parcurge, de obicei, în circa 3 ore și jumătate.

Citește și: Un oraș din România este considerat de străini cea mai bună opțiune pentru city break. Ce-i atrage

Trasee off-road în Arad

Zona Aradului, cu dealuri împădurite și teren accidentat, este una dintre cele mai apreciate de șoferii off-road.

Traseul din regiunea Baraj Taut-Nădas-Conop, unde se poate ajunge călătorind și cu un SUV, este un itinerariu pentru care puteţi opta în toate cele patru sezoane ale anului. Pe acest traseu cu lungime de 24,1 de kilometri există o mulțime de locuri care vă oferă posibilitatea de a face popasuri.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te