VIDEO Piedone, apărat de Clanul Sportivilor atunci când face băi de mulțime printre alegători

DE Alin Crișan | Actualizat: 10.04.2024 - 21:40
VIDEO Piedone, apărat de Clanul Sportivilor atunci când face băi de mulțime printre alegători - Foto: Captură video/ Facebook

Cristian Popescu Piedone este apărat de Clanul Sportivilor atunci când face băi de mulțime printre alegători, Doi dintre luptătorii grupării l-au „protejat” pe primarul Sectorului 5 la un eveniment organizat în cartierul Rahova.

SHARE

Piedone este păzit meticulos de Clanul Sportivilor când iese în mijlocul poporului. Doi dintre luptătorii grupării l-au flancat sâmbătă, la un eveniment organizat în cartierul bucureștean Rahova, pe candidatul PUSL la Primăria Capitalei și pe fiul acestuia (deputatul Vlad Popescu Piedone, competitor și el la Sectorul 5).

Cine sunt bodyguarzii

Robert Bubu e tipul solid, ras în cap, nedezlipit de Piedone Senior. Coboară împreună cu acesta din autobuzul electoral și, cât durează paranghelia, execută vigilent pază de corp pentru candidat.

Racordat la garda veche a Clanului Sportivilor, prin intermediul cărora vinde neoficial servicii de protecție în diverse conflicte de afaceri, Bubu prestează ca bouncer și bodyguard. Se antrenează, de regulă, în sălile de sport din cartierul Berceni, controlate de șefii clanului.

Citește și: Primăria nepoților lui Piedone: unul administrator, altul consilier local și ultimul șef la poliție

Alexandru Radnev zis “Ghiaurul”, fost luptător MMA, îl securizează în mulțime pe Piedone Junior și acoperă totodată un perimetru mai larg. Radnev a debutat în sporturile de contact după vârsta de 30 de ani, fiind anterior jucător de polo pe apă. Înainte de pandemie, a evoluat în gale românești precum ”Superkombat” și ”Dynamite”, unde a intrat în ring la categoria grea. Muncește în mod tradițional ca bodyguard înrolat în brigăzile clanului.

Pentru cine lucrează, de fapt, “mușchii lui Piedone”

Coordonatorii lui Bubu și Radnev sunt veterani ai Clanului Sportivilor: Alexandru Vasile zis Spadafora și Eusebiu Diaconescu zis Sebi.
Condamnat la ani grei în dosarele de crimă organizată ale grupării din Berceni, Alex Spadafora s-a remarcat în tandem cu fratele său (Gabriel Vasile zis tot Spadafora) în războaiele de anduranță purtate cu Clanul Cămătarilor, rivalii dintotdeauna ai Sportivilor. Acum un deceniu, de pildă, Alex a fost împușcat în plămân la un scandal cu oamenii lui Nuțu.

Frații Spadafora s-au impus de mici ca smardoi în Berceni și au ajuns atât de respectați în industria interlopă, încât se compun manele cu faptele lor de vitejie. Sunt o piatră de temelie a Clanului Sportivilor, format la începutul anilor 2000, când bătrânul boxeur Coco Anghel organiza în sistem bicefal lupii tineri din cartier (sub comanda lui Cristian Roșca și Robert Nica).

Tot de atunci, face parte din clan și “veteranul” Sebi Diaconescu, afin cu Alex Spadafora, alături de care conduce brigada lui Bubu & Radnev (oamenii-zid din jurul lui Piedone). Tot pentru ei lucrează și Valentin Bordianu zis Pistolarul, campion la kickboxing și selectat de Mike Tyson să-i fie bodyguard în București, la niște petreceri.

Citește și: Câștigătorul contractelor de 50.000.000€ cu Primăria sectorului 5, pus de Piedone consilier personal

Pe lângă recuperări, intervenții sau servicii VIP, aceeași echipă păzește și Hanul Haiducilor (ștrandul Vacaresti), un loc emblematic în istoria Clanului Sportivilor.

Notorii în underground (și asumate pe TikTok) sunt totodată alianțele lui Spadafora și Sebi Diaconescu cu Mircea Nebunul (Emil Băluș), lider din generația a doua a clanului, urmărit acum internațional.

Frații lui Mircea Nebunul, toți porecliți după el, reprezintă azi un pol de putere în lumea interlopă din sudul Capitalei. Unul dintre aceștia, Vasile Băluș zis Sile Nebunul, apare inclusiv în poze cu bodyguarzii lui Piedone (și șefii lor de echipă).

Cine a organizat evenimentul din Rahova, vizitat de Piedone weekendul trecut

E vorba despre festivalul cu muzică lăutărească din parcul Sebastian din București, care a avut loc de Ziua Internațională a Romilor. Organizatorii evenimentului au fost Nicolae Păun (ex-deputat) și asociația pe care o prezidează (Partida Romilor „Pro-Europa”).
Poreclit Niki Scorpion, după complexul comercial pe care îl deține în piața Rahova, Nicolae Păun s-a înscris săptămâna trecută în PUSL (fondat de Dan Voiculescu).

Citește și: VIDEO Piedone, „Justițiarul cântarelor” folosește Poliția Locală în campanie. În direct la Antena 3

Este prieten cu Piedone de peste 40 de ani și influent în comunitățile de romi din Ferentari.

Păun era încă deputat al Partidei Romilor în 2016, când a stat în arest aproape trei luni, acuzat fiind de procurorii DNA că ar fi deturnat bani europeni destinați romilor prin intermediul asociației pe care o conduce și a firmei sale de familie.

Dosarul cu prejudiciu de 15 milioane de lei, care l-a vizat inclusiv pe Mădălin Voicu, fost deputat PSD, a fost retrimis de instanță la DNA pentru refacerea urmăririi penale, potrivit captura.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te