Vacanță pe Litoral: Plajele îngropate de alge, apa mării „supă de alge”. Pute! Ce spun Apele Române

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 13.07.2024 - 10:24
Vacanță pe Litoral: Plajele îngropate de alge, apa mării „supă de alge”. Pute! Ce spun Apele Române - Foto: Facebook/Apele Romane Dobrogea-Litoral
Vacanță pe Litoral: Plajele îngropate de alge, apa mării „supă de alge”. Pute! Ce spun Apele Române - Foto: Facebook/Apele Romane Dobrogea-Litoral

Zile grele, pentru turiștii aflați în vacanță pe Litoral. Plajele din mai multe stațiuni sunt îngropate de alge, iar apa mării e un fel de „supă de alge”. Pute îngrozitor!

SHARE

Algele marine invadează în fiecare an plajele de pe Litoral și pun probleme turiștilor și autorităților, dar acum, din cauza caniculei prelungite, pare mai rău ca niciodată. 

”Bălăceală zdravănă într-o mare şi năstruşnică supă de alge”, a scris, de exemplu, o turistă pe Facebook, distribuind imagini cu marea plină de alge la Constanţa, potrivit News.ro.

Citește și: Mergi cu trenul pe Litoral? Știi când pleci, nimeni nu știe când ajungi. Recordul zilei: 6 ore B-CT

Vacanță pe Litoral: Plajele îngropate de alge, apa mării „supă de alge”. Pute! Ce spun Apele Române

Apele Romane Dobrogea-Litoral au anunţat, vineri seară, că se fac eforturi în fiecare noapte pentru curăţarea plajelor de alge, folosinduse utilaje de mare tonaj. Până dimineaţa, însă, de multe ori se adună din nou alge, susţin reprezentanţii instituţiei.

Citește și: Ești în vacanță pe Litoral? Ai grijă unde mănânci! Sute de restaurante, amendate cu 400.000 lei

”Codul portocaliu de caniculă de pe litoralul românesc a dus la o intensificare a fenomenului de înflorire algală în multe staţiuni de pe malul Mării Negre.

Acest fenomen complică adesea munca asiduă a colegilor noştri. Echipele Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa, din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral, intervin la malul mării în fiecare seară, acolo unde este necesar, pentru a aduna algele smulse din larg şi aduse la mal de curenţii marini”, au transmis, vineri seară, reprezentanţii Apele Romane Dobrogea-Litoral.

”Colegii noştri de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanţa cunosc cel mai bine acest sentiment, deoarece, noapte de noapte, sunt prezenţi la malul mării pentru a colecta algele aduse de curenţii marini.

Stratul gros de alge de la linia apei poate fi strâns doar cu ajutorul utilajelor de mare tonaj, care din motive de siguranţă pentru turişti pot intra să cureţe malul apei doar noaptea.

De multe ori, dimineaţa, acolo unde au curăţat, valurile aduc din nou cantităţi mari de alge”, au mai transmis reprezentanţii isntituţiei citate.

Citește și: Românii merg la Mamaia sau Eforie în ciuda prețurilor: 100-120€, cazarea. În Thassos, e la jumătate

Potrivit acestora, acest fenomen natural care apare în fiecare vară a devenit parte din rutină.

”Prezenţa algelor aduse de curenţii marini la ţărm este influenţată de condiţiile meteorologice la Marea Neagră.

Algele se dezvoltă în număr mare pe fundul mării, la adâncimi mici, în condiţii de temperaturi ridicate, având nevoie de multă lumină şi căldură.

Acestea sunt smulse de curenţii marini şi aduse la mal, unde echipele noastre intervin pentru a menţine plajele curate”, se mai arată în comunicatul transmis de Apele Romane Dobrogea-Litoral.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te