Revoluție pe CFR. S-a introdus Trenul Metropolitan ce înconjoară București și Ilfov. Cât e biletul?

DE Alex Darvari | Actualizat: 13.07.2024 - 21:08
Revoluție pe CFR. S-a introdus Trenul Metropolitan ce înconjoară București și Ilfov. Cât e biletul? - Foto: Fb (Imagine cu rol ilustrativ)

Revoluție pe CFR. S-a introdus Trenul Metropolitan ce înconjoară București și Ilfov. Cât e biletul? vă spunem în textulde mai jos.

SHARE

Bucureștiul nu are o șosea de Centură modernă, așa că intrările în București sunt blocate dimineața și după ora 17. Apariția unui tren care înconjoară Bucureștiul și adună navetiștii din suburbii și binevenit.

Citește și: CFR Călători schimbă regulile călătoriilor cu trenul, de azi. Se introduce biletele metropolitane

Revoluție pe CFR. Sa introduce Trenul Metropolitan ce înconjoară București și Ilfov. Cât e biletul?

Ministerul Transporturilor vine cu noutăți în acest sens.

Începând de astăzi, 13 iulie 2024, pe calea ferată din România sunt valabile primele bilete și abonamente metropolitane atât în ​​regiunea București-Ilfov, cât și în restul reședințelor de județ din țară. 

Cum funcționează? 

➡️ Oferă libertate călătorului să utilizeze trenul de care are nevoie, fără a mai fi nevoit să-și facă programul după mersul trenurilor unui operator anume;

➡️ Biletul de călătorie metropolitană poate fi folosit la un tren de pe linia aleasă din ziua de valabilitate, indiferent de operator și categorie de tren;

➡️ Abonamentele pot fi folosite la orice tren, pe orice direcție, în intervalul de valabilitate, pe zona metropolitană de interes. Atenție! Biletele și abonamentele se cumpără pentru o zonă metropolitană / linie metropolitană specifică!

➡️ Prețul biletelor și abonamentelor au fost calculate în așa fel încât să fie o plus valoare călătorului care vrea să-și facă o viață normală în relația urban - periurban: se raportează prețurile biletelor de trenuri Regio (cele mai frecvente în aceste zone metropolitane) și nu includ rezervare de loc (aceasta este opțională și se poate alege de la caserile operatorului trenului ales). În plus, vechiul sistem de tarifare este valabil, cu bilete și abonamente stabilitate pe zone kilometrice (câte 10 km).

➡️ Astfel, pentru călătorii care știu care este trenul de care au nevoie și călătoresc pe o distanță relativ scurtă, astfel de bilete / abonamente pot ajuta la realizarea de economii. Totuși, biletul / abonamentul respectiv îl obligă pe călător la o planificare justă a călătoriei. În plus, pentru călătoriile de sub 40 km (cele mai predilecte distanțe de navetă), rezervarea locului este opțională pentru călător. Astfel, drepturile de îngrijire beneficiază, în regim pilot, de doi ani călătorii de pe ruta București Nord - Mogoșoaia - Aeroport Internațional Henri Coandă Otopeni, se extind la nivel național.
Măsurile de stabilitate în baza Ordinului Ministrului Transporturilor și Infrastructurii nr. 1.039/2024 și a Deciziei Președintelui ARF nr. 174/20240 și care au intrat în aplicarea de astăzi, 13 iulie 2024, vin să sprijine mobilitatea durabilă și inteligentă a românilor și a vizitatorilor României.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te