Povestea unei hoațe i-a impresionat pe judecători, care au ales să îi închidă dosarul

DE Elena Petrescu | Actualizat: 15.07.2024 - 20:55
Povestea unei hoațe i-a impresionat pe judecători, care au ales să îi închidă dosarul - Foto: ZiaruldeIasi(imagine cu rol explicativ)

Povestea unei hoațe i-a impresionat pe judecători, care au ales să îi închidă dosarul. Judecătorii au iertat o ieșeană acuzată de furt, convinși că aceasta a furat doar de nevoie și că este dornică să se îndrepte. Nu la fel de convinși au fost însă procurorii.

SHARE

Povestea unei hoațe i-a impresionat pe judecători, care au ales să îi închidă dosarul. Judecătorii au iertat o ieșeană acuzată de furt, convinși că aceasta a furat doar de nevoie și că este dornică să se îndrepte. Nu la fel de convinși au fost însă procurorii, care au făcut apel împotriva sentinței.

Povestea unei hoațe i-a impresionat pe judecători, care au ales să îi închidă dosarul

Vasilica C. a fost trimisă în judecată pentru două furturi eșuate. În seara zilei de 20 februarie 2022, ea a intrat într-un magazin din complexul Palas. A luat două geci, cu care a intrat în cabina de probă. A rupt sistemele de alarmă ale acestora, le-a îmbrăcat și și-a pus deasupra geaca pe care o purta când intrase.

Citește și: Avocat în pragul închisorii după o bătaie din cauza locului de parcare. Au intervenit și soțiile

Nu a reușit să plece însă, pentru că a fost oprită la ieșire de un agent de securitate. Prejudiciul de 400 de lei a fost recuperat în totalitate, așa că reprezentanții magazinului nu s-au constituit parte civilă în procesul care a urmat. Ei au solicitat însă tragerea la răspundere penală a femeii.

A doua tentativă de furt a fost comisă în seara zilei de 1 mai a aceluiași an. De această dată, femeia a intrat în Auchan. Și-a încărcat căruciorul cu diverse produse, în valoare totală de 1.765 lei.

A mers apoi la casa de marcat rapidă. A așteptat ca o altă persoană să scaneze bonul fiscal pentru a putea trece și ea. După doar câțiva metri, femeia a fost oprită însă de un agent de securitate.

În fața instanței, Vasilica C. a explicat că are doi copii, de 11 și 12 ani, ambii cu probleme medicale. Se mutase în oraș, locuind în căminul Terom, tocmai pentru ca ambulanța să ajungă mai ușor.

Terminase un curs de patiser în decembrie anul trecut și spera să se angajeze cât de curând. Concubinul său lucra într-un depozit, câștigând lunar în jur de 3.000 de lei.

Procurorii au cerut condamnarea femeii la închisoare, cu suspendarea executării. Magistrații Judecătoriei au apreciat însă că o astfel de măsură ar fi exagerată.

Citește și: Un paramedic care a molestat o pacientă pe care o transporta la UPU, condamnat la 5 ani de temniță

„Nimic nu indică faptul că ar fi nevoie de o astfel de pedeapsă pentru reeducarea inculpatei, care a înţeles pericolul social al faptelor sale şi nu le-a reiterat, de la data săvârşirii faptelor trecând deja doi ani.

Nimic nu distinge această cauză de celelalte cauze în care se dispune renunţarea la urmărire penală pentru furt de obiecte din magazine, astfel că apare disproporţionată şi chiar exagerată condamnarea inculpatei la pedeapsa închisorii, chiar şi cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei”, au apreciat judecătorii.

Aceștia au dispus renunțarea la aplicarea pedepsei față de Vasilica C. Curtea de Apel urmează să decidă însă, întrucât Parchetul de pe lângă Judecătorie a declarat apel împotriva sentinței.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te