Pleci cu trenul în vacanță de Rusalii? Va avea întârziere mare. CFR reduce viteza din cauza căldurii

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 21.06.2024 - 15:03
Pleci cu trenul în vacanță de Rusalii? Va avea întârziere mare. CFR reduce viteza din cauza căldurii - Foto: Facebook/CFR Calatori

Pleci cu trenul în vacanță de Rusalii? Va avea întârziere mare. CFR a informat că în perioada 21 - 23 iunie viteza de circulaţie a trenurilor în zonele aflate sub incidenţa codurilor roşu şi portocaliu de caniculă va fi redusă cu 20-30 de km/h faţă de cea normală.

SHARE

CFR SA a anunţat că în perioada 21 - 23 iunie viteza de circulaţie a trenurilor în zonele aflate sub incidenţa codurilor roşu şi portocaliu de caniculă va fi redusă cu 20-30 de km/h faţă de cea normală, ceea ce va duce la prelungirea duratei de parcurs a anumitor trenuri.

Citește și: Minivacanța de Rusalii, ”monitorizată” din elicopterul Poliției. 300 de radare pe drumuri

Pleci cu trenul în vacanță de Rusalii? Va avea întârziere mare. CFR reduce viteza din cauza căldurii

”Compania Naţională de Căi Ferate „CFR" SA vă informează că, în perioada 21 - 23 iunie 2024, viteza de circulaţie a trenurilor care tranzitează judeţele aflate sub incidenţa noilor avertizării de COD PORTOCALIU şi COD ROŞU, va fi în continuare adaptată la condiţiile meteo de temperaturi deosebit de ridicate pentru această perioadă, de 38 - 39 de grade Celsius în aer.

Pentru menţinerea siguranţei traficului feroviar pe raza judeţelor şi a Municipiului Bucureşti aflate sub incidenţa avertizărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie de COD PORTOCALIU şi COD ROŞU, de temperaturi de aproape 40 de grade Celsius în aer, prelungim măsura de reducere a vitezei de circulaţie a trenurilor CU 20-30 km/h FAŢĂ DE VITEZA NORMALĂ, în zonele aflate sub incidenţa avertizărilor meteo de temperaturi foarte ridicate pentru această perioadă”, transmite compania.

Citește și: Mini-vacanța de Rusalii în doi, la 4*: De la 175 € la Nisipurile de Aur sau de la 230 € la Neptun?

CFR SA precizează că reducerea vitezei de circulaţie cu 20 - 30 km/h faţă de viteza normală, care va conduce implicit şi la prelungirea duratei de parcurs a anumitor trenuri, este una dintre principalele măsuri aplicate, în astfel de situaţii, de orice sistem feroviar, în vederea menţinerii condiţiilor de siguranţă în trafic.

”În acest context, informăm faptul că, reducerea vitezei de circulaţie se va aplica pe toate segmentele de cale ferată unde temperatura la nivelul şinei, în anumite intervale orare, atinge pragul de 50 de grade Celsius, acestă măsură fiind prevăzută de instrucţiile feroviare şi are drept scop desfăşurarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

Citește și: Salariații au parte de trei zile libere de la stat. Ce riscă angajatorii care nu le dau libere

Vă asigurăm totodată de faptul că, personalul de specialitate din cadrul regionalelor de cale ferată ale CFR SA efectuează permanent, în această perioadă, revizii suplimentare pe reţea pentru verificarea directă a căii şi înregistrarea evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) vor fi avizaţi operativ când se impune reducerea vitezei de circulaţie şi pe ce intervale de staţii, astfel încât aceştia să informeze, la rândul lor, pasagerii din trenurile aflate deja în circulaţie, sau care urmează să circule în ziua respectivă, despre condiţiile de trafic”, informează CFR SA, potrivit News.ro.

Compania recomandă călătorilor ca în această perioadă, înainte de efectuarea călătoriei, să solicite informaţii despre orele de sosire şi de plecare ale trenurilor din/în staţiile CFR, la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziţionat sau doreşte să achiziţioneze bilet şi să consulte periodic site-urile-urile operatorilor de transport, pentru informaţii actualizate despre condiţiile şi măsurile impuse în graficul trenurilor înscrise în circulaţie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te