Orașul din România unde se investesc 9.000.000.000 €. Apar autostrăzi, soldați, hoteluri

DE Florentina Enache | Actualizat: 26.06.2024 - 09:49
Orașul din România unde se investesc 9.000.000.000 €. Apar autostrăzi, soldați, hoteluri - Foto: Facebook / Primăria Constanța

Într-un oraș din România se investesc 9.000.000.000 €, în domeniul imobiliar, în cel hotelier, în sectorul energetic și cel al transporturilor.

SHARE

Constanța va beneficia de investiții publice şi private de peste 9.000.000.000 €, dezvoltându-se mai ales domeniul imobiliar, conform unei analize a Ro­mânia Property Club, pe baza concluziilor din cadrul Constanţa Real Estate Roundtable, relatează Ziarul Financiar.

În portul Constanța vor fi executate lucrări de infrastructură, căi de acces şi utili­tăţi, în vederea dezvoltării de terminale spe­cia­lizate în portul Constanţa Sud - Molurile III S. Investiția ajunge la 1 miliard de euro.

Orașul din România unde se investesc 9.000.000.000 €. Apar autostrăzi, soldați, hoteluri

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat o licitație pentru proiectarea și execuția autostrăzii Alternativa Techirghiol, de 30,59 km, care va conecta Constanţa de Olimp. Acest proiect, care are data estimată de începere a lucrărilor în anul 2025, va aduce noi oportunități sectorului hotelier și rezidențial în această zonă a litoralului românesc.

Citește și: Administrația PNL atrage peste 10 milioane de euro pentru spitalele din Constanța

În ceea ce privește sectorul hotelier, firmele Crowne Plaza și Radisson BLU vor intra pe piața din Constanța, iar peste 1.000 de camere de hotel afiliate internațional sunt în dezvoltare, conform companiei de consultanţă în turism Est Hospitality, citată de Ziarul Financiar.

Mai mult decât atât, compania Iulius, cunoscută pentru investițiile din Iași, Timișoara și Cluj-Napoca, își va extinde proiectele și în Constanța, într-un parteneriat cu Oil Terminal, pe un teren de 38 de hectare, aflat aproape de port și gară. Proiectul va dezvolta grădini urbane, birouri, zonă de shopping şi divertisment, facilităţi educaţionale şi culturale.

Citește și: Cum va arăta Cazinoul din Constanţa. Zici că este din Principatul Monaco

Constanța, un punct important de asigurare a securității în regiunea Mării Negre, va beneficia de investiții într-un mic oraș din apropierea bazei militare Mihail Kogălniceanu. Acest oraș va găzdui până la 10.000 de soldaţi, plus membrii familiilor acestora, aproximativ 5.000 până la 7.000 de persoane.

În sectorul energiei, proiectul în valoare de 4 miliarde de euro dintre Romgaz și OMV va face ca țara noastră să devină cel mai mare producător de gaze din Europa.

Citește și: Investițiile în infrastructura Portului Constanța, în atenția Ambasadei SUA în România

OMV Petrom se așteaptă ca forajul să înceapă în 2025, cu primele livrări de gaze în 2027. Se estimează că va fi extrasă o cantitate de 100 de miliarde de metri cubi de gaze, consumul României pe aproximativ nouă ani.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te