Cum poți răci berea rapid? Trucul pentru a ajunge la temperatura ideală în doar câteva minute

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 06.05.2024 - 11:23
Cum poți răci berea rapid - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)
Foto: Freepik.com

Ai făcut grătar cu mici, cârnați și carne suculente și apetisante. Toate acestea merg cu o bere rece, ar spune mulți. Însă ce te faci dacă nu ai destul timp să răcești această boutură? Iată un truc ce ajută să ai cea mai bună bere în cîteva minute.

SHARE

Cum poți avea un grătar perfect fără bere rece? Iar în perioada caldă a anului, această băutură se consumă foarte des. Vă spunem un truc pentru răcirea acesteia foarte rapid. 

Poți răci mai multe beri în același timp. 

Cum poți răci berea rapid? Trucul pentru a ajunge la temperatura ideală în doar câteva minute

Pune apă cât mai rece posibil într-o găleată sau cadă, adaugă cuburi de gheață și presară sare de masă. Amestecul trebuie să fie format din trei părți aproximativ egale în greutate.

Citește și: Ce fructe să mănâci înainte să bei alcool? Îți taie mahmureala, te urci mai repede la volan

Amestecați puternic amestecul, adăugați sticlele, amestecați din nou, așteptați câteva minute și amestecați din nou și din nou. Amestecul răcește berea, astfel încât după aproximativ zece minute să fie cu adevărat rece și nimic nu stă în calea savurării berii, scrie ziarulromanesc.de.

Motivul: Sarea scade punctul de topire al cuburilor de gheață. Într-un amestec normal de apă-gheață, temperatura nu poate scădea sub zero grade. Dar în amestecul rece devine drastic mai rece. Dizolvarea structurii cristaline a sării necesită multă energie, care provine din energia termică a apei și a gheții. Dizolvarea creează răceală. Acest lucru face ca punctul de îngheț al apei să scadă.

Foto: Freepik.com

Într-un timp foarte scurt puteți măsura o temperatură a apei de minus zece grade, care acum înconjoară complet sticla sticlei – spre deosebire de congelator. Cu cât se dizolvă mai multe particule în apa cu gheață, cu atât scade punctul de îngheț al acestuia. Cuburile de gheață încep să se topească, iar apa devine din ce în ce mai rece.

itește și: Ai băut o bere și vrei să conduci? Un polițist a testat ce alcoolemie afișează etilotestul

Sarea continuă să se dizolve și temperatura soluției de sare continuă să scadă. Este necesară din ce în ce mai multă energie termică pentru reacție – și asta îndepărtează destul de repede căldura din sticlele de bere. Și petrecerea la grătar și jocul de fotbal sunt salvate.

Dar asigurați-vă că nu sunt uitate sticle în apa cu gheață sărată. Punctul de îngheț pentru bere este chiar sub zero grade din cauza conținutului relativ scăzut de alcool. Odată ce acestea sunt atinse, berea din sticlă rămâne lichidă. Dar atunci ar trebui să aveți grijă când îl deschideți, conținutul poate îngheța brusc și sticla se poate sparge.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te