Ce poți face cu ouăle roșii rămase de la Paște? Preparate delicioase care nu îngrașă

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 06.05.2024 - 10:14
Ce poți face cu ouăle roșii rămase de la Paște - Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

V-au rămas ouă roșii de la Paști? Acestea pot fi consumate încă o vreme, dacă sunt păstrate în condiții bune, iar preparatele delicioasele nici nu îngrașă.

SHARE

Foarte multe ouă rămân după zilele de Paște. Acestea pot fi transformate în preparate delicioase. Și nici nu îngrașă. 

Chiar și cele care sunt nefierte pot fi preparate. Vă spunem câteva trucuri pentru a mânca ouă așa cum vă plac fără să vă îngrășați.

Dacă sunteți la cură de slăbire și vă doriți că oul să fie greu de digerat și să țină de foame, atunci oul fiert tare este alegerea corectă; puterea sațiogenă pentru ou este mai mare decât pentru carne sau pește, nimic nu se satură mai bine ca oul fiert!

Dacă vreți că oul să fie ușor de digerat și de asimilat atunci trebuie să fie fiert moale, cu albușul complet coagulat și gălbenușul cleios.

Citește și: Ce poți face cu cojile de ouă? Rezultate uluitoare ale unui studiu. Ce au descoperit cercetătorii?

Ce poți face cu ouăle roșii rămase de la Paște? Preparate delicioase care nu îngrașă

V-au rămas ouă fierte de la Paște și nu știți cum să le folosiți? Salata orientală în variantă de primăvară cu ceapă verde, ridichi, castraveți, măsline de toate culorile, mărar și pătrunjel, este o idee pe cât de gustoasă, pe atât de sănătoasă.

O parte din amidonul din cartofi se recristalizează în momentul în care aceștia se răcesc. 

Asta înseamnă că nu mai poate fi absorbit, ajunge în colon și devine substrat hrănitor pentru coloniile de bacterii benefice- responsabile de imunitate, digestie și sănătate. De aici rezultă efectul prebiotic al tuturor carbohidraților consumați reci, indiferent că este vorba de cartofi, paste făinoase sau orez.

Chiar dacă pare demodată, salata de cartofi este o garnitură perfectă pentru orice tip de carne sau pește. Sigur mai aveți prin frigider niște pulpă de miel la cuptor, puneți lângă ea o salată orientală și aveți o masă cu înaltă calitate nutrițională, conform stirileprotv.ro.

Dacă sunteți la dietă proteică sau aveți nevoie de un preparat sățios și hrănitor, în cazul copiilor și pentru cei cu activitate fizică intensă, se recomandă omleta, conform nutriționistului Mihaela Bilic.

Citește și: De ce vopsim ouă de Paște și ce simbolizează? Ce mistere ascunde încondeierea lor în România?

Simplă sau cu adaos de cașcaval, șuncă și legume, omleta are o valoare calorică ridicată. Și dacă nu este uleioasă, omleta poate ascunde multă grăsime.

Atunci când gălbenușul vine în contact cu uleiul, se produce o reacție de emulsionare; lecitina din gălbenuş "înghite" ulei precum maioneza. Atenție câtă grăsime puneți în tigaie atunci când faceți omletă - fiecare lingură de ulei are 100 calorii, iar oul doar 80!

Dacă vă place să înmuiați pâine în gălbenuș de ou și vă doriți și o felie de bacon bine rumenit, oul ochi va fi pe gustul vostru; puțini sunt cei care știu că uleiul nu poate pătrunde printre moleculele de proteine, deci albușul de ou nu poate absorbi ulei - oul ochi NU are multe calorii dacă îl scurgem bine de grăsime după prăjire!

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te